ACTUALITATE 5 august 2010

Unde nu-i medic, nu e nici secție

de Ana Sidon | 622 vizualizări
Secția de Pediatrie a Spitalului Orășenesc Baraolt va fi închisă de mâine timp de zece zile, întrucât singurul medic de aici pleacă în concediu Secția de Pediatrie a Spitalului Orășenesc Baraolt va fi închisă începând de mâine timp de zece zile, întrucât singurul medic pediatru care lucrează aici intră în concediu. În aceste condiții, copiii vor fi tratați de medici de pe alte secții, în funcție de situație, iar cazurile mai grave vor fi trimise la Spitalul Județean din Sfântu-Gheorghe sau la Brașov.

Secția de Pediatrie a Spitalului Orășenesc Baraolt va fi închisă de mâine timp de zece zile, întrucât singurul medic de aici pleacă în concediu

Secția de Pediatrie a Spitalului Orășenesc Baraolt va fi închisă începând de mâine timp de zece zile, întrucât singurul medic pediatru care lucrează aici intră în concediu.

În aceste condiții, copiii vor fi tratați de medici de pe alte secții, în funcție de situație, iar cazurile mai grave vor fi trimise la Spitalul Județean din Sfântu-Gheorghe sau la Brașov.

Directorul Spitalului, Agoston Laszlo, spune că nu au de ales, întrucât medicul are dreptul la concediu, și întrucât au un singur pediatru, sunt nevoiți să închidă secția.

„Urgențele vor fi asigurate de medicii noștri, în funcție de posibilități, iar cazurile care necesită intervenții mai serioase la Spitalul Județean sau la Brașov”, a declarat directorul Spitalului, Agoston Laszlo.

Actualul medic pediatru a rămas singur după ce celălalt a ieșit la pensie și s-a mutat în alt oraș, astfel că nu a mai fost posibilă nici continuarea colaborării cu el nici pe contract de colaborare.

Directorul Spitalului de la Baraolt a mai spus că vor face tot posibilul ca personalul din unitate să beneficieze de cel puțin zece zile de concediu.

Un singur medic la Urgențe

Situația sistemului sanitar din județ, dar nu numai, devine tot mai problematică în ultima perioadă.

Astfel, la Unitatea de Primire Urgențe (UPU) a Spitalului Județean din Sfântu-Gheorghe un singur medic de urgențe lucrează propriu zis, după ce restul și-au dat demisia, alții sunt în concediu fără plată, unul e în Kosovo, altul în Anglia și așa mai departe.

Astfel, din opt medici au mai rămas pe hârtie trei și lucrează unul, actul medical fiind asigurat de către specialiștii de pe secții. Între timp, se așteaptă zilele acestea deblocarea posturilor de către Ministerul Sănătății.

Motivul pentru care o parte din medici au plecat este, conform directorului medical al Spitalului, Albert Istvan, faptul că în ultima perioadă au fost suprasolicitați de numărul foarte mare de cazuri care s-au prezentat la urgențe ca urmare a programării prost interpretată la cabinetele de familie. Astfel, s-a ajuns ca zilnic la Urgențe să vină 80 - 90 de oameni, dintre care nici jumătate nu sunt cu adevărat urgențe.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
secuiul, 5 august 2010
No, domnule Cseke, mersi de descentralizare. Autonomia udmr: cu..ul gol, spitale pe capul autoritatiilor, specialisti in Kosovo, salarii ca in Bangladesh
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.