ACTUALITATE 11 august 2010

Trenuleţ pentru plimbat turiștii

de Ana Sidon | 212 vizualizări
Primăria Covasna investește cca 400.000 de lei într-un trenuleţ cu două vagoane pentru a plimba turiștii. Banii vor fi asiguraţi din taxa specială de staţiune Taxa specială de stațiune le aduce o bucurie turiștilor care vin în Covasna. În luna martie, autoritățile locale de aici au introdus taxa specială de stațiune, în valoare de 1 leu pe zi pe turist, din care au reușit să strângă până în prezent aproape 300.000 de lei. Din acești bani și din ce se mai strânge în perioada următoare, Primăria va achiziționa un trenuleț cu două vagoane, care va fi folosit pentru plimbarea

Primăria Covasna investește cca 400.000 de lei într-un trenuleţ cu două vagoane pentru a plimba turiștii. Banii vor fi asiguraţi din taxa specială de staţiune

Taxa specială de stațiune le aduce o bucurie turiștilor care vin în Covasna. În luna martie, autoritățile locale de aici au introdus taxa specială de stațiune, în valoare de 1 leu pe zi pe turist, din care au reușit să strângă până în prezent aproape 300.000 de lei.

Din acești bani și din ce se mai strânge în perioada următoare, Primăria va achiziționa un trenuleț cu două vagoane, care va fi folosit pentru plimbarea turiștilor în oraș și în împrejurimi.

„Acum pregătim caietul de sarcini pentru a achiziționa trenulețul. Îl vom folosi pentru diversitate locală, în scop turistic, vrem ca orașul să fie cât mai animat”, a spus primarul Lorincz Zsigmond.

Autorităților le mai lipsesc aproximativ 100.000 de lei pentru a cumpăra trenulețul, iar acesta ar plimba turiștii în oraș, în zonele din jur și spre obiectivele turistice apropiate de Covasna.

Turiști de 4 stele...

Ca prezență a turiștilor în orașul apelor minerale, primarul Lorincz Zsigmond a arătat că anul trecut au fost vândute în jur de 900.000 de paturi, pentru aproape 50.000 de turiști, ceea ce arată că în Covasna turismul nu a murit.

Potrivit lui Lorincz, anul trecut spre exemplu la Clermont, hotel de 4 stele, au fost peste 8.300 de turiști și s-au vândut peste 25.000 de paturi, iar în acest an pe primele două trimestre au fost cazați 3.830 de turiști.

De asemenea, la Spitalul de Cardiologie, anul trecut au fost internate 15.281 de persoane, iar anul acesta până acum 7.180 de persoane.

„Locurile de cazare din Covasna, în lunile iulie și august, sunt ocupate în proporție de peste 50%, oamenii au venit pe cont propriu, nu cu bilete subvenționate”, a mai spus primarul.

Sursa foto: Observatorul de Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
ekeferi, 11 august 2010
ce stie trenuletul acela de valoreaza 400000 ron adica patru miliarde, e doar un afurisit de tractor inbracat in tren cu doua remorci..
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.