ACTUALITATE 5 septembrie 2010

Tinereţe și suflu nou la conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean

de Monica Vrânceanu | 229 vizualizări

Inspectoratul Şcolar Județean (IȘJ) Covasna are un nou inspector școlar adjunct, în persoana profesoarei Maria Băilă. Aceasta este doctorand al universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, şi până nu demult a ocupat funcția de director adjunct al Școlii Generale Varadi Jozsef din Sfântu Gheorghe. Maria Băilă este profesor de istorie şi specialist în predarea Holocaustului, fiind responsabilă a Ariei curriculare „Om şi Societate”, profesor coordonator operativ al Comisiei de evaluare şi asigurare a calităţii, membru al Consiliului pentru curriculum și metodist al IȘJ. În activitatea sa de profesor, Maria Băilă a luat parte la numeroase cursuri de formare și calificare profesională, atât în țară cât și străinătate, având totodată și activități publicistice și științifice în domeniul educației.

„Plec la drum cu optimism și cu toată deschiderea. Am convingerea că deși traversăm o perioadă dificilă în privința resurselor, cu entuziasmul specific tinereții și muncind în echipă, se pot realiza multe lucruri bune pentru învățământul din județul Covasna. Vin din rândul copiilor și al profesorilor, le cunosc nevoile și dorințele și vreau să mă folosesc de acest lucru”,  a declarat Maria Băilă.

La nivelul IȘJ există o percepție asemănătoare, în care tinerețea proaspătului inspector școlar adjunct este privită pozitiv, inspectorul școlar general Keresztely Irma declarându-și deschiderea pentru această nouă configurație a conducerii Inspectoratului.

„Eu sper că va fi o colaborare foarte bună, iar tinerețea și ambiția o vor ajuta pe Maria Băilă să depășească o perioadă de probă impusă de faptul că nu are experiență și mai are de învățat în ceea ce privește managementul educației. Dacă însă ea își dorește o carieră în acest domeniu, sunt convinsă că va găsi susținere și înțelegere la colegii mei mai experimentați în IȘJ, eu însămi fiind dispusă să o ajut cu experiența mea. E nevoie însă de timp pentru a asimila toate particularitățile sistemului, fiind vorba de foarte multe atribuții care intră în funcția sa”, a declarat Keresztely Irma.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.