ACTUALITATE 11 ianuarie 2011

Teatru, cinema și discotecă la un loc

de Monica Vrânceanu | 82 vizualizări
Primăria Sfântu Gheorghe caută soluții de viitor pentru clădirea fostului Cinema Arta, în ideea în care aici să poată fi derulate mai multe acțiuni, atât culturale cât și destinate tinerilor. Deși Primăria trebuia să preia la propriu clădirea fostului Cinematograf Arta începând cu acest an, acest lucru nu s-a întâmplat încă, existând deocamdată mai multe procese pe rol legate de spațiul respectiv.

Primăria Sfântu Gheorghe caută soluții de viitor pentru clădirea fostului Cinema Arta, în ideea în care aici să poată fi derulate mai multe acțiuni, atât culturale cât și destinate tinerilor.

Deși Primăria trebuia să preia la propriu clădirea fostului Cinematograf Arta începând cu acest an, acest lucru nu s-a întâmplat încă, existând deocamdată mai multe procese pe rol legate de spațiul respectiv.

Primarul Antal Arpad a declarat că autoritățile locale dețin clădirea ”pe hârtie”, însă situația este complicată de faptul că există un proces de evacuare în curs și alte acțiuni în instanță. Antal Arpad susține în continuare planul de a amenaja aici un spațiu pentru Teatrul Andrei Mureșanu și un spațiu de cinematograf pentru rularea filmelor, însă spune că ultimele evenimente au dus la o regândire generală ce include și discoteca.

”Am primit în ultima perioadă foarte multe mesaje pe Facebook din partea tinerilor, în care peste o sută de tineri cereau să nu desființăm discoteca din fostul cinematograf. Eu nu vreau să iau nimic din ceea ce aparține tinerilor, iar dacă pentru ei această discotecă este atât de importantă, cred că vom găsi soluții pentru toată lumea, putând integra clădirea în circuitul cultural și cel destinat tinerilor”, a spus primarul.

Potrivit acestuia, o soluție ar fi aceea ca în clădirea fostului cinematograf să se deruleze șase zile pe săptămână programe culturale și artistice, în vreme ce o zi din săptămână, probabil sâmbăta, ar urma ca aici să fie organizată discotecă, astfel încât tinerii din oraș să nu simtă că sunt privați de aceasta.

Clădirea Cinematografului Arta din Sfântu-Gheorghe a fost transferată în administrare publică locală la mijlocul anului trecut, după ce municipalitatea a reușit să înscrie în Cartea Funciară clădirea Cinema Arta, care face subiectul mai multor procese aflate pe rol, fiind închiriată de către fostul RADEF - România Film, pentru mai mulți ani, unui om de afaceri.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
John, 11 ianuarie 2011
Nu ar strica sa bage si cateva filme .... 3D , 4D ... :)
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.