ACTUALITATE 9 noiembrie 2011

Szasz Jeno, „un bun maghiar” mai presus de legile ţării

de Agerpres | 1877 vizualizări

Preşedintele PCM speră că prefectul de Covasna nu va ataca în contencios adiminstrativ hotărârea privind Referendumul pentru Ţinutul Secuiesc, deşi mai mulţi lideri UDMR au declarat deja că o astfel de hotărâre este ilegală.

Preşedintele Partidului Civic Maghiar, Szasz Jeno, prezent miercuri la Sfântu Gheorghe, a salutat decizia Consiliului Judeţean Covasna de a organiza în primăvara anului viitor un referendum pentru înfiinţarea „Ţinutului Secuiesc”, criticând în context declaraţiile unor lideri UDMR care au afirmat recent că acest demers este ilegal.

Szasz Jeno a declarat, într-o conferinţă de presă, că referendumul este calea cea mai autentică şi democratică de a contura noile structuri administrativ - teritoriale, întrucât astfel îşi pot spune părerea şi cetăţenii, subliniind că a creiona viitoarele regiuni „într-un birou din Bucureşti” nu reprezintă o soluţie viabilă.

„Referendumul este teza numărul unu a democraţiei. Teză mai democratică nu există”, a declarat liderul PCM, adăugând că decizia Consiliului Judeţean Covasna ar trebui să reprezinte un exemplu şi pentru judeţele Harghita şi Mureş.

Acesta şi-a exprimat speranţa că prefectul judeţului Covasna, Gyorgy Ervin, va da dovadă că este „un bun maghiar” şi nu va ataca hotărârea în contencios-administrativ, lăsând astfel cale liberă organizării referendumului programat pe data de 11 martie 2012.

Comentând recentele declaraţii ale liderilor UDMR Borbely Laszlo şi Borboly Csaba, precum şi ale prefectului judeţului Harghita, Ladanyi Laszlo-Zsolt, referitoare la acest referendum, Szasz Jeno a afirmat, parafrazând un europarlamentar catalan, că „dacă vrem autonomie trebuie înlăturaţi trădătorii”.

„Dacă Borboly Csaba (preşedintele CJ Harghita - n.r.) a spus că „nu e bine să te înscrii în rândul generalilor care urmează să piardă o bătălie”, atunci să-i reamintim că în raniţa fiecărui soldat se află bastonul de mareşal, dar domnul Borboly nu are nimic nici în raniţă, nici în cap şi nici în suflet”, au susţinut, în conferinţa de presă, Szasz Jeno şi mai mulţi lideri ai PCM.

Vicepreşedintele politic al UDMR, Borbely Laszlo, a declarat recent că referendumul pentru înfiinţarea Ţinutului Secuiesc ce ar urma să aibă loc în Covasna excede prevederile legale, iar prefectul Harghitei, Ladanyi Laszlo-Zsolt, a afirmat, la rândul său, că o astfel de hotărâre este ilegală şi dacă se va adopta una similară în judeţul său o va ataca în instanţă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 6

Adaugă comentariu
Primar_la_Hetea, 10 noiembrie 2011
Un sut in dos celor care se cred mai presus de legile tarii...partid de 2 bani.
Baiazid, 10 noiembrie 2011
La toti cei care au facut comentarii, va aduc la cunostinta ca jud. Covasna, ca saracie este pe penultimul loc din tara.Cu alte cuvinte este intretinut de alte judete. Dar nu acelasi lucru asi putea citeste integral
vasi, 10 noiembrie 2011
Se pare ca suntem ultimii pe tara si la angajari pe ultimele 9 luni,ultimii !!!
LESUCA DIN HETEA, 10 noiembrie 2011
PERICULOS.
ervin, 10 noiembrie 2011
De unde vor lua energia electrică, gazele.cărbunele,de la care stat vor lua ajutoarele sociale şi subvenţiile ?Ce autonomie vor ei ? Nu văd că depind total de Romănia ? Nu văd că suntem cele citeste integral
vasi, 10 noiembrie 2011
Prefectul judetului Covasna e pus acolo sa apere interesele tuturor din caest judet,fie el roman,maghiar,tigan etc.Prefectul trebuie sa respecte intru totul legile Romaniei si nu fanteziile unor citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.