ACTUALITATE 6 septembrie 2015

Statuia Sfântului Gheorghe, mutată pentru lărgirea carosabilului

de Agerpres | 306 vizualizări

Statuia Sfântului Gheorghe, aflată în vecinătatea Primăriei Sfântu Gheorghe, a fost mutată câţiva metri pentru a se putea lărgi carosabilul şi a se putea continua proiectul de reabilitare a centrului municipiului.

Potrivit proiectului, circulaţia rutieră va fi închisă definitiv în Piaţa Libertăţii, unde se va crea o esplanadă pietonală, urmând ca traficul rutier prin faţa Primăriei Sfântu Gheorghe să se desfăşoare pe viitor pe două benzi cu un singur sens de circulaţie, iar pentru lărgirea carosabilului a fost necesară mutarea statuii Sfântului Gheorghe, a declarat viceprimarul municipiului, Sztakics Eva.

Lucrările de reamenajare urbanistică a centrului municipiului Sfântu Gheorghe, demarate în luna mai a.c., sunt finanţate din fonduri europene cu aproape două milioane de euro şi se vor încheia la sfârşitul acestui an. Proiectul prevede crearea unei zone de promenadă, cu spaţii verzi, fântâni arteziene, locuri de recreere şi petrecere a timpului liber în vecinătatea parcului Elisabeta, respectiv în perimetrul cuprins între clădirea Prefecturii, Consiliului Judeţean, Galeriei de Artă, Teatrului „Tamási Áron” şi Colegiului „Székely Mikó”.

Primarul Antal Arpad a menţionat că prin acest proiect autorităţile locale şi-au propus să modernizeze centrul municipiului, dar în acelaşi timp şi să restituie oraşului locul tradiţional de promenadă, unde se desfăşurau pe vremuri principalele evenimente publice.

„Scopul nostru este de a încuraja stilul de viaţă sănătos prin restricţiona traficului auto din zona centrală a oraşului şi să creăm un mediu sigur şi confortabil pentru traficul pietonal şi ciclist. În prezent, Sfântu Gheorghe nu are o piaţă principală care să atragă oamenii în acelaşi mod în care îi atrage parcul Elisabeta, nu există un spaţiu în sens clasic unde oamenii se pot întâlni, unde se pot organiza diferite evenimente şi unde se pot deschide terase cochete. Sper că noul spaţiu va fi unul plin de viaţă”, a mai declarat primarul Antal Árpád.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
gabi, 9 septembrie 2015
Sa vedem piste de bicicleta practicabile si in alte parti nu numai pe esplanada! Pana acum, mie nu mi se arata decat sosele si spatii carosabie! Pt pietoni si ciclisti spatii cat mai mici si citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.