ACTUALITATE 24 ianuarie 2016

Statuia lui Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe, în beznă din cauza unei firme bucureștene

de Mirela Cara | 774 vizualizări

În ședința Consiliului Local Sfântu Gheorghe de vineri, printre altele, s-a adus în discuție problema statuii lui Mihai Viteazul în legătură cu care din spusele consilierului local PSD, Rodica Pârvan, locuitorii orașului ar fi nemulțumiți pe motiv că este lăsată în beznă de către municipalitate pe timp de noapte.

„În îndatoririle, obligațiile consilierilor intră și întâlnirea periodică cu alegătorii. Ne mai întâlnim din când în când cu oamenii, care au ridicat o problemă pe care, domnule primar, o ridic și eu în fața dumneavoastră. Este vorba despre luminarea statuii lui Mihai Viteazul, care mi s-a relatat că nu este luminată deloc, în timp ce Casa Municipală de Cultură este luminată feeric. Deci rugămintea ar fi ca, până când se clarifică problemele, cu balaur, fără balaur, statuia totuși să-și ocupe locul pe care-l merită și să fie luminată, că, dacă mi-aduc bine aminte, chiar a fost luminată. Cred că atunci când cu lucrările, au fost îndepărtate reflectoarele și dacă se pot repune probabil că s-ar rezolva această cerință”, a spus consilierul PSD în cadrul ședinței.

Primarul Antal Árpád a precizat că motivul pentru care statuia nu este luminată corespunzător pe timpul nopții ține de felul defectuos în care societatea cu care s-a lucrat pentru amenajarea Pieței Mihai Viteazul a efectuat lucrările și că nu este vorba sub nicio formă de o intenție a Primăriei de a nu pune în valoare monumentul. „În ceea ce privește luminarea statuii Mihai Viteazul, vă asigur că nu există nicio intenție din partea municipalității de a ține în beznă statuia. Investiția a fost realizată de către o societate din București. De foarte multe ori am semnalat problemele la această investiție, atât cu iluminatul pieței, cât și cu iluminatul statuii, cât și probleme care țin de calitatea lucrărilor. Ultima dată, înainte de 1 Decembrie, i-am invitat și au și venit și au făcut anumite corecții în piață. Sper că a fost apreciat acest lucru de către cei care sunt foarte atenți la ceea ce se întâmplă în piață. Dar vă asigur că nu există nicio intenție din partea noastră și nu legați Piața Mihai Viteazul de balaur! Și totuși sunt nevoit să vă aduc aminte că piața aceea a fost modernizată în mare parte din banii Primăriei sau din bani atrași de la Guvern, chiar dacă nu corespunde calitativ din toate punctele de vedere, dar facem presiuni pe societate să corecteze ceea ce nu a făcut corect. Totuși să nu uităm cum a arătat piața aceea în urmă cu șase, șapte ani!”, a lămurit primarul municipiului.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
R, 25 ianuarie 2016
dar receptia si virarea banilor pentru lucrare cine le-a semnat?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.