ACTUALITATE 11 octombrie 2012

Sfântu Gheorghe – orașul fără cerșetori?

de Székely Emőke | 60 vizualizări

Primăria va demara un program în acest sens împreună cu Poliția Locală și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Primăria Sfântu Gheorghe dorește eliminarea totală a cerșetorilor din oraș, motiv pentru care începând cu săptămâna viitoare va demara un program în acest sens împreună cu Poliția Locală și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului.

„Vrem ca cetățenii din acest oraș să nu mai sprijine cerșetorii pentru că de multe ori vorbim de grupuri organizate, iar banii pe care oamenii îi dau cerșetorilor nu rămân la ei, ci la mai marii acestor structuri organizate. Vreau să ajungem la un nivel la care oamenii să apeleze numărul de telefon al Poliției Locale în cazul în care întâlnesc un cerșetor și nu să le dea bani” – a declarat primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád.

El a mai spus că este deranjat de faptul că unii cerșetori sunt agresivi în special cu persoanele mai în vârstă, iar alții umblă dintr-un local în altul pentru a strânge bani. „Mă deranjează faptul că cetățenii din Sfântu Gheorghe nu pot sta liniștiți la o cafea pentru că la masă apare un cerșetor insistent, care nu pleacă până când nu primește bani” – spune primarul.

În Sfântu Gheorghe sunt în jur de 15-20 de persoane care cerșesc pe stradă, mulți dintre ei fiind copii. Aceștia vor fi luați de pe străzi și duși în grija DGASPC. Antal Árpád spune că părinții acestor copii vor trebui să meargă după ei și vor primi un avertisment, iar dacă îi vor pune încă o dată să cerșească, au toate șansele să fie decăzuți din drepturile părintești.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.