ACTUALITATE 5 decembrie 2012

Sfântu Gheorghe – conștiincios la plata taxelor și impozitelor locale

de Monica Vrânceanu | 137 vizualizări

Spre final de an, Finanțele publice locale din Sfântu Gheorghe au adunat peste 80% din impozite și taxe, dovadă că oamenii sunt destul de conștiincioși, chiar dacă trăim vremuri de criză.

Șefa Finanțelor publice locale, Iozsa Emese, a declarat că cele mai multe taxe și impozite locale au fost deja achitate în primul semestru, adică înainte de 30 septembrie, deoarece oamenii au dorit să evite plata penalităților de 2% lunar care se aplică după depășirea acestei date. Astfel, persoanele fizice și-au achitat impozitele pe clădire în proporție de 83%, cele pe terenuri în procent de 82%, doar la mijloacele de transport înregistrându-se un procent mai scăzut, de 70%.

În ceea ce privește persoanele juridice active, acestea au achitat 81% din impozitul pe clădiri, 88% din cel pe terenuri și 83% din impozitul pentru mijloacele de transport.

„Procentele se încadrează în tendințele anilor trecuți, nu au scăzut deloc și în continuare vârstnicii rămân cei mai conștiincioși cetățeni, ei venind mereu să achite impozitele în primele luni ale anului”, a declarat Iozsa Emese.

Impozitele și taxele locale pot fi achitate atât la sediul din centrul orașului (Poşta veche), cât și online. Pentru a putea folosi sistemul online de plăţi a taxelor şi impozitelor, trebuie depusă o cerere la Biroul de Impozite şi Taxe din cadrul Primăriei; aceste cereri pot fi solicitate la faţa locului sau pot fi descărcate de pe site-ul Primăriei, iar după înregistrare plătitorii de impozite pot vedea şi suma exactă pe care trebuie să o plătească. Pentru moment, posibilitatea achitării online a taxelor şi impozitelor o au doar posesorii unui cont bancar deschis la Banca OTP. Plătitorii de impozite care au carduri bancare emise de alte bănci pot utiliza e-banking-ul propriu şi pot plăti impozitele şi taxele locale în conturile IBAN disponibile tot pe site-ul Primăriei, la adresa www.sfantugheorgheinfo.ro/Conturi_IBAN.pdf.

Teme articol: taxe impozite
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.