ACTUALITATE 23 februarie 2011

Se reface acoperişul Capelei „Învierea Domnului” din Întorsura Buzăului

de Andreea Dabija Kelemen | 48 vizualizări
Alături de Biserica nouă a întorsurenilor „Sfânta Treime”, se reconstruieşte Biserica arsă „Sfântul Gheorghe” şi se reînvie Capela „Învierea Domnului” al cărei acoperiş va fi refăcut în totalitate, fiindcă era în pericol de prăbuşire având grinzile putrezite şi infiltraţii ale apei. „Având binecuvântarea IPS Ioan şi aprobarea consiliului parohial, ca o necesitate urgentă a trebuit să intervenim la schimbarea

Alături de Biserica nouă a întorsurenilor „Sfânta Treime”, se reconstruieşte Biserica arsă „Sfântul Gheorghe” şi se reînvie Capela „Învierea Domnului” al cărei acoperiş va fi refăcut în totalitate, fiindcă era în pericol de prăbuşire având grinzile putrezite şi infiltraţii ale apei.

„Având binecuvântarea IPS Ioan şi aprobarea consiliului parohial, ca o necesitate urgentă a trebuit să intervenim la schimbarea acoperişului capelei, întrucât acesta era în pericol de prăbuşire, a fost construit cu materiale din vremea sărăciei comuniste”, a spus preotul paroh Ciprian Popica.

Materialele necesare, ţigla şi lemnul pentru renovarea acoperişului capelei, au fost achiziţionate din fondurile obţinute în urma vânzării locurilor de veci, nu cum se vehiculeză din banii donaţi pentru reconstruirea Bisericii „Sfântul Gheorghe”.

Muncitorii, aceiaşi care lucrează şi la Biserica arsă „Sfântul Gheorghe”, au început lucrările la capelă în urmă cu 5 zile, iar acum sunt în stadiul construirii structurii de lemn a acoperişului şi preconizează că într-o săptămână vor fi gata cu această etapă.

„Dacă ne ajută Dumnezeu şi merge totul bine vom termina de pus ţigla, să refacem turla şi să punem crucile peste două-trei săptămâni”, a declarat meşterul Vasile Neagoe.

În ceea  ce priveşte Biserica „Sfântul Gheorghe”, propusă a intra în patrimoniul naţional, la ora actuală acoperişul şi turla sunt refăcute, iar crucile au fost ridicate. Lucrările de tencuială la faţadă, la pardoseală şi tot ceea ce mai este necesar vor reîncepe în momentul în care vremea se va încălzi.

Capela „Învierea Domnului” a fost construită de Părintele Virgil Nicolae în anul 1975. În prezent se lucrează doar la refacerea acoperişului şi turlei, dar pe viitor va fi necesară o renovare a întregii capele.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.