ACTUALITATE 21 mai 2012

Şcoala de Gimnastică „ Liviu Botoş” începe o nouă grupă de GymABstics la Sfântu Gheorghe

de Székely Emőke | 185 vizualizări

Săptămâna aceasta, Şcoala de Gimnastică „Botoş Liviu” începe la Sfântu Gheorghe o grupă nouă pentru cursul de GymABstics. Antrenorul Liviu Botoş ne-a vorbit despre evoluţia în România a acestui fenomen.

– Cum a fost primit GymABastics în Sfântu Gheorghe?

GymABstics a fost o reuşită deosebită. Deşi iniţial mă aşteptam să stârnească în principal interesul bărbaţilor, se pare că, până la urmă, doamnele au un interes mai ridicat pentru siluetă şi un abdomen de invidiat. Cu prima grupă am ajuns deja în luna a patra a celor şase din program, iar rezultatele sunt incredibile. Doamne care acum trei luni nu reuşeau să stea în poziţia de flotări, acum fac flotări cu sprijin pe o singură mână… Evident, acumularea unei astfel de forţe, concomitent cu reducerea stratului adipos, face să iasă în evidenţă musculatura, ceea ce pentru o femeie este foarte frumos şi atrăgător. Se vede pe ele că se simt bine în pielea lor, sunt mulţumite de felul în care arată şi au un tonus extraordinar, sunt mai încrezătoare şi fericite.

– Am înţeles că, datorită ţie, GymABstics tinde să devină un fenomen în România. Ce ne poţi spune despre asta?

Nu aş spune că este deja chiar un fenomen, dar ceea ce s-a întâmplat la Sfântu Gheorghe a avut un ecou în ţară şi trebuie să recunosc că deja sunt mai multe cluburi şi săli de fitness care s-au interesat de GymABstics şi l-au introdus în oferta lor. Braşovul, Sibiul, Buzăul sunt oraşe importante în care Şcoala de Gimnastică “Liviu Botoş” pregăteşte instructori de GymABstics. Sper să putem extinde reţeaua GymABstics în toată ţara, dar aceasta necesită timp. Oricum, sunt foarte mulţumit de rezultatele de până acum.

– Ce anume a preluat GymABstics de la gimnastica artistică?

Gimnastica artistică este un sport care se practică de la vârsta de cinci ani, vârful de formă fiind la feminin până la vârsta de 18 ani, iar la masculin până în jurul vârstei de 25 de ani. De aceea există exerciţii specifice pentru fiecare vârstă, de la posibilităţile unui copil de cinci ani, până la vârsta maturităţii sportive. GymABstics preia tehnicile şi etapizările din gimnastica artistică, care cunoaşte de multe vreme secretele abdomenului plat şi definit.

– GymABstics a fost introdus în România, în premieră, de către şcoala ta de gimnastică. Pentru cei nefamiliarizaţi cu termenul, ce înseamnă GymABstics?

– GymABstics este un program de fitness revoluţionar, conceput pentru o perioadă de şase luni de către gimnaştii americani Andy şi Jay Thornton. Programul are ca particularitate efectuarea de exerciţii centrate pe dezvoltarea musculaturii abdominale şi arderea grăsimii de pe burtă. În concret, experienţa din gimnastica artistică este transpusă într-un program accesibil celor interesaţi să aibă un abdomen cu muşchi fermi, să scape de burtică, colăcei sau aripioare. Gimnastica artistică este sportul care prin excelenţă se ocupă cu dezvoltarea musculaturii abdominale, niciun exerciţiu de gimnastică nefiind posibil fără un abdomen foarte bine lucrat.

– Unde şi când vor avea loc antrenamentele?

– Antrenamentele se vor desfăşura în sala de gimnastică a Liceului Mikes Kelemen din Sfântu Gheorghe, în zilele de luni, miercuri şi joi, de la ora 19.00. Cei interesaţi mă pot contacta la numărul de telefon 0724.520.876.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.