ACTUALITATE 24 aprilie 2012

Rezultatele acţiunii „SPEED ” în Covasna

de Covasna Media | 35 vizualizări

Acţiunea a vizat prevenirea şi combaterea vitezei excesive.

Potrivit calendarului de activitităţi al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere Europene (TISPOL) pentru anul 2012, în perioada 16-22 aprilie s-a desfăşurat la nivel naţional campania preventivă „SPEED”.

Această campanie a avut ca scop combaterea încălcării normelor rutiere legale privind regimul de viteză de către conducătorii auto, autohtoni şi străini, inclusiv cei care execută transporturi comerciale de călători şi mărfuri, pe rute interne şi internaţionale.

În perioada menţionată, poliţiştii rutieri covăsneni au organizat acţiuni tematice în tot judeţul, atât în mediul urban cât şi în mediul rural, cu angrenarea tuturor dispozitivelor radar din dotarea poliţiei rutiere, urmărind disciplinarea conducătorilor auto care încalcă frecvent regimul de viteză .

În timpul acţiunii, poliţiştii au depistat şi au sancţionat 180 de conducători auto care au depăşit viteza legală şi au reţinut 2 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă determinată pentru depăşirea cu peste 50 km/h a vitezei legale.

Vă reamintim că, de la începutul anului, pe drumurile publice din judeţ s-au produs 20 (+6 faţă de perioada similară a anului trecut) de accidente grave de circulaţie, soldate cu 21 răniţi grav ( +8) şi 6 răniţi uşor (+5). În contextual general al creşterii numărului de accidente la începutul acestui an, se constată şi o creştere a accidentelor produse pe fondul  vitezei neadaptate la condiţiile sau configuraţia drumului. În primele luni ale anului am  înregistrat 7 accidente grave de circulaţie faţă de două în aceeaşi perioadă a anului trecut, soldate cu 7 răniţi grav (+3) şi 4 răniţi uşor (+3).

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.