ACTUALITATE 6 septembrie 2012

Reabilitarea DJ 121 – final de proiect

de Székely Emőke | 92 vizualizări

Ieri a avut loc conferinţa de presă finală a celui mai mare program de reabilitare a infrastructurii din judeţ.

Cel mai nou drum din județul Covasna, DJ 121, care a fost reabilitat pe porţiunea care leagă Târgu Secuiesc de Covasna, a fost deja inaugurat, iar ieri a avut loc acordul final al proiectului, prezentarea lucrării şi conferinţa de presă finală. Oficiali județeni și locali s-au adunat la Căminul cultural din Imeni, locul unde în februarie 2011 a fost semnat contractul de execuție a drumului.

Președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, a subliniat faptul că noul drum este de o importanță majoră în viața județului, fiind cea mai mare investiție de acest fel din județ. „Nu am crezut că acest drum va fi reabilitat într-un timp atât de scurt, așa cum nu au crezut nici locuitorii din zonă. Colaborarea cu firmele constructoare a fost însă una bună, și cu toate că s-au mai ivit conflicte, rezultatul este cel care contează. Oamenii văd doar aceste 16 luni, dar aici este vorba de o muncă de 5 ani de zile” – a declarat Tamás Sándor.

Reabilitarea DJ 121 a costat peste 15 milioane de euro, și a fost realizată prin Programul Operațional Regional. Programul cuprinde reabilitarea totală a DJ 121 între Târgu Secuiesc și Covasna pe o distanță de 17,1 km, construirea a 9 km de trotuar, a 4 poduri, peste 60 de podețe și amplasarea a peste 700 de indicatoare bilingve.

„Aș vrea să le mulțumesc localnicilor care au dat dovadă de răbdare și înțelegere, echipei care a lucrat la proiect, precum și constructorilor care și-au făcut treaba într-un timp atât de scurt. Sper să fie folosit de cât mai multă lume, atât de către localnici, cât și de către turiștii care vin în zonă” – a spus președintele CJ, Tamás Sándor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.