ACTUALITATE 10 octombrie 2010

Promisiuni oficiale pentru reabilitarea Pieței Mihai Viteazul

de Monica Vrânceanu | 98 vizualizări
Reprezentanţii autorităţilor locale s-au întâlnit vineri la Sfântu-Gheorghe cu ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea Administrația locală din județul Covasna, reprezentanți ai Consiliului Județean (CJ) și ai Prefecturii s-au întâlnit vineri, la Sfântu Gheorghe, cu ministrul Turismului și Dezvoltării Regionale, Elena Udrea, cel al Administrației și Internelor, Traian Igaș, și cu secretarul general al PDL, Vasile Blaga, aflați aici cu ocazia alegerilor din cadrul PDL Covasna. Reprezentanții puterii centrale au luat parte și la o serie

Reprezentanţii autorităţilor locale s-au întâlnit vineri la Sfântu-Gheorghe cu ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea

Administrația locală din județul Covasna, reprezentanți ai Consiliului Județean (CJ) și ai Prefecturii s-au întâlnit vineri, la Sfântu Gheorghe, cu ministrul Turismului și Dezvoltării Regionale, Elena Udrea, cel al Administrației și Internelor, Traian Igaș, și cu secretarul general al PDL, Vasile Blaga, aflați aici cu ocazia alegerilor din cadrul PDL Covasna.

Reprezentanții puterii centrale au luat parte și la o serie de discuții cu cei din administrație, iar ministrul Elena Udrea a primit chiar și o solicitare din partea primarului Antal Arpad. Acesta i-a înmânat ministrului un  proiect al Pieței Mihai Viteazul, prin care se arăta că municipalitatea a investit, până în prezent, mai multe sume, însă fără un sprijin substanțial din partea Guvernului nu se va putea ajunge la finalizarea lucrărilor în curând. Astfel, Primăria Sfântu Gheorghe a arătat, în proiect, că pentru reabilitarea totală a Pieței ar aștepta un sprijin de 2,6 milioane de lei din partea ministrului Elena Udrea: 600.000 de lei în acest an și câte un milion de lei în 2011, respectiv 2012.

“Am primit proiectul domnului primar și vom căuta soluții pentru a direcționa acești bani. Am promis că această Piața va avea sprijinul nostru, nici nu aș fi îndrăznit să refuz o astfel de solicitare”, a declarat ministrul Elena Udrea.

Propunere pentru utilizarea în spitale a alcoolului pur

În altă ordine de idei, prefectul Gyorgy Ervin i-a propus ministrului Internelor, Traian Igaş, direcționarea către spitale pentru folosirea pe post de dezinfectant a alcoolului pur confiscat în controalele și acțiunile autorităților competente. În acest sens, Gyorgy Ervin a sugerat modificarea legislației, astfel încât acele cantități de alcool pur confiscate de polițiști să nu mai fie ditruse ci utilizate în spitale, sub control strict.

Ministrul Traian Igaş a ascultat propunerea lui Gyorgy Ervin și i-a cerut acestuia înaintarea în scris a  propunerii, urmând să se ia ulterior o decizie. Prefectul de Covasna le-a cerut totodată celor din PDL sprijin pentru continuarea investițiilor începute în județul nostru.

Alături de primarul Antal Arpad și prefectul Gyorgy Ervin, ministrul Traian Igaş a vizitat și sediul Poliției județene, apreciind condițiile moderne de aici și punând accent pe implicarea polițiștilor și a jandarmilor în acțiunile de stradă, în vederea accentuării acțiunilor de prevenire.

Sală de sport de un milion de dolari

Oficialii PDL au ajuns vineri și la Valea Crișului, acolo unde au inaugurat noua sală de sport modernă, cu o capacitate de 150 de locuri. Potrivit primarului localității, Silviu Ioachim, investiția în această sală s-a ridicat la un milion de dolari, locația fiind destinată atât copiilor cât și adulților.

“Investițiile pe timp de criză sunt criticate de cei care nu fac nimic şi atunci, stând aşa pe margine, se uită şi nu fac altceva decât să critice, prefăcându-se că ne dau idei. Sala de sport este o investiţie pentru comunitate, este nevoie de infrastructură socială în mediul rural. Desigur, nu o să facem săli de sport acolo unde nu are cine să le folosească, dar nu înseamnă că nu trebuie să încurajăm activitatea sportivă”, a declarat ministrul Elena Udrea referindu-se la criticile pe care le aduce opoziţia continuării proiectelor de acest gen pe timp de criză.

Investiții fără a se ține cont de culoarea politică

Ministrul Turismului și Dezvoltării a mai spus că susținerea investițiilor de către Stat pe timp de criză este absolut necesară, acestea putând antrena economia spre repornire.

“Există alternativa creşterii consumului, însă consumul, astăzi în România, înseamnă mai mult import, pentru că noi consumăm mai mult din import. Cealaltă variantă este susţinerea investiţiilor. Este nevoie ca Statul să susţină investiţiile în timp de criză pentru că asta înseamnă antrenarea economiei pe orizontală. Dacă dai drumul construcţiilor înseamnă locuri de muncă şi rezolvarea unor probleme de infrastructură pe care România le are de 20 de ani”, a explicat Elena Udrea.

Ministrul a mai precizat că investițiile nu au legătură cu apartenența la un partid sau altul a celor care execută aceste investiții ale Guvernului, deoarece importantă este susținerea investițiilor și, implicit a agenților economici.

“La minister am găsit foarte mulţi patroni de firme PSD care lucrează cu Compania Naţională de Investiţii de ani de zile. Dar fie că sunt din PSD, PDL, PNL, de unde or fi ei sau fără apartenenţă politică, îmi doresc să avem un segment al agenţilor economici privaţi extrem de puternic. Să dea Dumnezeu să nu dea faliment, să reuşească să treacă prin criză, pentru că până la urmă ei susţin economia”, mai spus Udrea.

Legea Pensiilor, așa cum e mai bine

Tot în cadrul vizitei în județul Covasna, Elena Udrea a vorbit și despre Legea Pensiilor, apreciind că PDL va vota în Parlament noua formă a acesteia, cu stabilirea vârstei de pensionare la 63 de ani pentru femei, așa cum a propus președintele Traian Băsescu.

“Cred că e o decizie care mulţumeşte foarte mulţi oameni, cred că a adus bucurie în rândul femeilor. Femeile au şi o datorie şi o muncă în plus în familie şi atunci cu siguranţă că vor fi mulţumite de o vârstă de pensionare mai mică decât cea a bărbaţilor. PDL a decis că va susţine propunerea preşedintelui, ne vom mobiliza şi vom vota această lege în forma cerută”, a declarat Elena Udrea, apreciind că în politică sunt importante deciziile corecte, chiar dacă acestea se mai pot schimba pe parcurs.

Astfel, ministrul PDL a apreciat că așa se întâmplă și cu Legea Pensiilor, care a fost susținută de Traian Băsescu în forma inițială înaintată în Parlament de PDL, dar reîntoarsă apoi de președinte, pentru modificare. În acest context, Udrea a respins supozițiile conform cărora Legea ar fi fost retrimisă în Parlament de Traian Băsescu de teama suspendării, așa cum amenința Opoziția.

“Toţi de aici îl cunoaştem pe Traian Băsescu. Crede cineva că s-ar fi putut teme de suspendare?! Să fim serioşi. La câte bătălii politice a dus şi le-a câştigat pe toate este exclus să fi avut acest motiv”, a mai spus Elena Udrea pe această temă.

Asigurări de “mai bine”

La Sfântu Gheorghe, Elena Udrea a fost oprită pe stradă de o bătrânică, aceasta din urmă vorbindu-i despre regretele pentru comunism, când oamenii aveau ce mânca și nu sufereau de sărăcie. Bătrânica s-a plâns de măsurile de austeritate ale Guvernului, apreciind că “pe vremea lui Ceaușescu era mai bine, că acum toți fură”. Ministrul Udrea i-a dat asigurări femeii că măsurile acestea sunt pentru binele economiei, ”răul trebuind tăiat din rădăcină”,  în vreme ce subprefectul de Covasna, Valentin Ionașcu, și primarul de Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, i-au promis că vor căuta soluții pentru o trecere mai ușoară a iernii.

Aceeaşi autonomie ca peste tot

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a apreciat că actualii parteneri de la guvernare, UDMR, “sunt oameni foarte serioși”, fiind de părere că aceștia nu vor lăsa baltă Guvernul.

"În momentul în care ai discutat, ai negociat şi, ca să spunem ardeleneşte, ai bătut palma, cei din UDMR se ţin de cuvânt”, a spus Vasile  Blaga.

Referindu-se la proiecte prioritare ale UDMR precum Legea Educaţiei sau Reorganizarea regiunilor de dezvoltare, Vasile Blaga a apreciat că în vreme ce reorganizarea administrativă reprezintă un proces mai lung și mai complicat, Guvernul își va asuma răspunderea pe Legea Educației, dacă nu se va ajunge la o decizie în cele din urmă.

În același context, Vasile Blaga a vorbit și despre solicitările de autonomie, referindu-se la declarațiile recente ale vicepreședintelui Parlamentului European, Tokes Laszlo, care a vorbit despre autonomia teritorială din Bihor.

“În Bihor va fi tot atâta autonomie câtă este în Oltenia sau în Bucovina (...). Domnul Tokes are opinia domniei sale, eu pe ale mele, nici nu pot gândi altfel. Îl respect pe domnul Tokes, fără nicio problemă, îl cunosc din '90 când eram prefect de Bihor și am apreciat întotdeauna că a avut o poziţie extrem de echilibrată în Oradea. Când avea de transmis mesaje tranşante, le făcea din secuime sau din Cluj, niciodată de acasă”, a arătat Vasile Blaga, apreciind că fiecare are însă dreptul la opinie.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
Marian, 11 octombrie 2010
Vedeti domnilor,exact acolo le doare(intre chicioare) pe alesii vostrii de aceeasi natie cu viteazul vostru:Udrea si gasca,nu cumva vreti sa se dea bani din contributia localnicilor atata timp cat citeste integral
Gobi, 11 octombrie 2010
mama, deci daca stiam ca vin astia "la excursie aicisha la noi la oras" ma inarmam si eu lista de injuraturi, cofrajul de oua si probabil mai racolam vreo 2-3 amici cu aceleasi ganduri ca si mine...
Janos Iuhas, 11 octombrie 2010
Si multe Giratorii unde trebuie si unde nu trebuie se vor face, judecand ddpa omul de langa udre.
Cititor, 11 octombrie 2010
Ca cetatean si contribuabil solicit ca reabilitarea Pietei Mihai Viteazul sa fie efectuata numai si numai de catre dl. Cocos.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.