ACTUALITATE 27 septembrie 2012

Primarul Antal Árpád: „Vom propune o lege pentru respectarea proporţionalităţii etnice în instituţiile publice”

de Agerpres | 52 vizualizări

UDMR va înainta în Parlament un proiect de lege care să reglementeze respectarea proporţiei etnice în instituţiile publice, a declarat primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád.

Intenţia a fost anunţată într-o conferinţă de presă în care primarul s-a referit, printre altele, la sentinţa dată de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) la reclamaţia formulată de senatorul PC Dan Voiculescu cu privire la discriminarea românilor din Sfântu Gheorghe.

„CNCD a stabilit că reclamaţia a fost nefondată. În ce priveşte angajaţii de la Primărie nu s-a găsit niciun element care să arate că există o discriminare legată de etnie sau altceva”, a declarat Antal Árpád.

Acesta a mai spus că în decizia CNCD este menţionat, însă, un lucru care i se pare deosebit de important, anume respectarea proporţionalităţii etnice în instituţiile bugetare.

„Important e că în această decizie a CNCD se vorbeşte despre ce am mai spus şi eu - că ar trebui ca autorităţile statului să fie atente la proporţionalitatea etnică în instituţiile bugetare (...) Drept urmare, prin intermediul parlamentarilor UDMR, vom propune o lege în acest sens care să acţioneze, bineînţeles, la nivel naţional în toate instituţiile publice de stat, nu doar în cele locale”, a mai spus Antal Árpád.

La începutul acestui an, senatorul Dan Voiculescu a depus o sesizare la CNCD privind o potenţială discriminare a cetăţenilor de naţionalitate română din municipiul Sfântu Gheorghe, arătând că printre cei 119 angajaţi ai Primăriei nu există nici un român, deşi în acest oraş trăiesc peste 14.000 de cetăţeni de această naţionalitate.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.