ACTUALITATE 29 august 2012

Primarul Antal Árpád: „Taxele și impozitele locale să rămână la Primării”

de Székely Emőke | 63 vizualizări

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, nu este de acord cu propunerea guvernului care prevede ca impozitele locale să fie colectate de către administrațiile fiscale. „Acest proiect încalcă principiul autonomiei locale, fiind o nouă încercare de centralizare. Nimeni nu are un interes mai crescut de a colecta aceste taxele și impozite decât administrațiile locale, fie că vorbim de Timișoara, Sfântu Gheorghe sau Caracal, pentru că aceste administrații trăiesc și se dezvoltă din acești bani” – a declarat primarul Antal Árpád pentru un post local de radio.

El crede că prin aplicarea acestei măsuri nu există nicio garanție asupra faptului că acești bani vor ajunge în întregime la administrațiile publice locale. Pe de altă parte, primarul spune că administrațiile fiscale au și acum o modalitate de a încuraja primăriile să strângă banii din taxe și impozite pentru că în realocarea sumelor din TVA se ia în calcul și procentul în care taxele și impozitele au fost încasate. Localitățile care nu au reușit să colecteze acești bani au primit sume mai mici în urma distribuirii banilor din TVA. Nu este de neglijat nici faptul că primăriile au aparatul necesar pentru colectarea taxelor și impozitelor, iar în cazul în care acești bani se vor strânge de către Fisc, acești angajați riscă să rămână fără loc de muncă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, 30 august 2012
Ok primare,vrei cu adevarat o autonomie asupra taxelor si impozitelor ? Atunci sa te astepti sa NU mai primesti nimic de la Bucuresti,ceea ce inseamna ca aces oras,judet,va trebui sa se descurce cu ce citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.