ACTUALITATE 27 septembrie 2012

Primăria Sfântu Gheorghe relansează programul „Hai acasă”

de Agerpres | 57 vizualizări

Primăria Sfântu Gheorghe, care încearcă să relanseze programul „Hai acasă”, oferă 28 de locuinţe de serviciu pentru specialişti.

Primarul Antal Árpád a declarat că cele 24 de garsoniere şi patru apartamente cu trei camere se află într-o clădire de pe strada Ţigaretei reabilitată de autorităţile locale, iar acestea vor fi puse la dispoziţia instituţiilor de cultură şi învăţământ din municipiu care vor decide cui le repartizează.

„Nu sunt locuinţe de lux, dar sunt decente. Şi eu m-aş fi mutat într-o astfel de locuinţă atunci când am terminat facultatea”, a spus Antal Árpád.

Potrivit acestuia, locuinţele nu se vor vinde locatarilor, dar vor putea fi acordate gratuit sau în chirie specialiştilor, însă chiria nu va putea depăşi 90 de lei pe lună.

Antal Árpád a menţionat că astfel doreşte să impulsioneze programul „Hai acasă” iniţiat în urmă cu aproape patru ani cu scopul de a readuce pe meleagurile natale tinerii plecaţi la studii în ţară şi străinătate.

Primăria s-a angajat să pună gratuit un teren la dispoziţia tinerilor care vor să-şi construiască o locuinţă, dar programul s-a „împotmolit” din cauza crizei. Antal Árpád a arătat că deşi foarte mulţi tineri s-au arătat interesaţi, doar unul a reuşit să-şi ridice o casă în acest cartier, restul întâmpinând greutăţi financiare.

„Programul 'Hai acasă' era un mare vis al meu. Noi ne-am făcut temele, dar criza şi nefinanţarea băncilor au dus la imposibilitatea construirii locuinţelor”, a mai spus acesta.

Antal Árpád a adăugat că autorităţile locale vor începe zilele următoare lucrările de infrastructură, respectiv introducerea apei şi canalizării în acest cartier rezidenţial aflat la ieşirea din municipiul Sfântu Gheorghe spre staţiunea Şugaş Băi şi şi-a exprimat speranţa că programul se va redresa. În context, a menţionat că Primăria ia în calcul şi varianta de a construi 4-5 case pe an pentru specialişti dacă va găsi fondurile necesare.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.