ACTUALITATE 3 decembrie 2010

Primăria neagă intenţia de “afacere” la Câmpu Frumos

de Monica Vrânceanu | 66 vizualizări
Primăria Sfântu Gheorghe susţine că locuitorii de la Câmpu Frumos nu sunt obligaţi să-şi cumpere locuinţele dacă nu doresc acest lucru sau nu au posibilitate, însă atrage atenţia că zona va avea de suferit pe viitor dacă se va transforma într-un “cartier social” al oraşului. Primarul Antal Arpad a declarat că a avut o serie de discuţii cu chiriaşii de la Câmpu Frumos, explicându-le acestora că o parte din banii pe care

Primăria Sfântu Gheorghe susţine că locuitorii de la Câmpu Frumos nu sunt obligaţi să-şi cumpere locuinţele dacă nu doresc acest lucru sau nu au posibilitate, însă atrage atenţia că zona va avea de suferit pe viitor dacă se va transforma într-un “cartier social” al oraşului.

Primarul Antal Arpad a declarat că a avut o serie de discuţii cu chiriaşii de la Câmpu Frumos, explicându-le acestora că o parte din banii pe care municipalitatea îi va obţine din vânzarea locuinţelor se vor reinvesti în acest cartier, tocmai pentru a exista şi aici condiţii mai bune.

“Primăria nu vrea să facă o afacere din vânzarea locuinţelor de la Câmpu Frumos şi nici nu credem că preţurile cerute sunt atât de mari, fiind totuşi vorba despre şansa de a avea o locuinţă proprietate personală. Am considerat că oferindu-le oamenilor posibilitatea de a-şi cumpăra casele facem un bine. Putem să continuăm pe contracte de închiriere, dar menţinând preţuri scăzute şi starea generală de acum se poate să ajungem la a avea un cartier social la Câmpu Frumos - vrem un cartier social sau să ridicăm nivelul...? Prin urmare nu există intenţia unei aşa-zise afaceri, ci doar intenţia de a nu coborî spre social”, a declarat Antal Arpad.

În acest sens, primarul a mai arătat că sumele adăugate de Primărie la oferta de cumpărare în rate locuinţelor nu pot fi nicidecum comparate cu dobânzile băncilor aşa cum au arătat oamenii de la Câmpu Frumos, deoarece acestea reprezintă procente infime.

Primarul a explicat că dacă totuşi nu se va ajunge la o rată a cumpărărilor de minim 25%, municipalitate nu va intabula separat locuinţele de la Câmpu Frumos, costurile acestui proces fiind destul de ridicate.

Investiţii în ultimii ani

În acelaşi context, primarul a vorbit şi despre faptul că, contrar celor susţinute de oamenii care locuiesc la Câmpu Frumos şi spun că aici nu s-a investit, în cartier s-au făcut în ultimii ani investiţii importante - apa şi canalizarea, lucrări realizate prin eforturile municipalităţii.

Primăria Sfântu Gheorghe a scos la vânzare locuinţele de la Câmpu Frumos, susţinând că în prezent se încasează chirii modice de un total de 6.800 de lei, dar oamenii de aici susţin că sunt săraci şi că preţurile de cumpărare, cuprinse între 20.000 şi 70.000 de lei, ar fi prea ridicate în comparaţie cu starea degradată a majorităţii imobilelor. Municipalitatea susţine că o parte din banii câştigaţi din vânzările de la Câmpu Frumos se va investi în amenajarea infrastructurii de la Câmpu Frumos, astfel încât locuitorii de aici să aibă alei și diverse spații exterioare decente. Blocurile de la Câmpu Frumos au făcut parte din patrimoniul fostului Zoocomp, cumpărat de CL Sfântu Gheorghe în 2006 prin contractarea unui credit bancar de 5,5 milioane de lei cu o perioadă de rambursare de 5 ani. Municipalitatea a cumpărat atunci în întregime patrimoniul fostei Zoocomp, în care au funcționat o fermă de producţie de lapte, o brutărie, o altă fermă mai mică, pe aceeaşi platformă fiind şi mai multe blocuri de locuinţe.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.