ACTUALITATE 7 octombrie 2012

Premieră națională: Asociația „Nez Perce” a lansat primul ziar al animalelor

de Székely Emőke | 71 vizualizări

Csicsi a fost primul câine adus de pe stradă la Adăpostul de Câini de la Câmpul Frumos. În semn de respect față de acest câine, care între timp a murit, conducerea Asociației „Nez Perce” a decis ca acesta să fie numele noului ziar lansat. „După ce am fost primul oraș cu adăpostul de câini cu asemenea capacitate și după ce Sfântu Gheorghe a fost primul oraș cu pubele speciale pentru excremente de câini, luna aceasta lansăm primul ziar din România în care animalele au dreptul la opinie” – a declarat președintele Asociației „Nez Perce”, Horia Kraus. Ziarul va fi distribuit gratuit în oraș, voluntarii îl vor duce la instituții publice, dar și câteva restaurante. De asemenea, Asociație „Nez Perce” a lansat și un nou site: www.asociatianezperce.ro, care funcționează în trei limbi, și de unde cei interesați vor putea afla noutățile legate de adăpost.

Ziua Porţilor Deschise

Sâmbătă a fost organizată la Adăpost Ziua Porților Deschise, o zi în care vedetele au fost câinii. Persoanele care au venit în vizită au avut ocazia să îi plimbe, să îi coafeze sau să le dea de mâncare locuitorilor adăpostului. „În fiecare an sărbătorim Ziua Mondială a Animalelor și organizăm Ziua Porților Deschise. Este oarecum un paradox, pentru că adăpostul este al orașului, iar poarta noastră este mereu deschisă celor care doresc să vină aici” – spune Horia Kraus.

La adăpost sunt la ora actuală peste 100 de câini, astfel că cei care doresc să adopte unul, au de unde alege. În legătură cu adopțiile, Horia Kraus ne-a spus că rata de adopție este constantă în jurul valorii de 25%. „Cei care doresc să adopte un câine o pot face prin completarea unei hârtii și achitarea sumei de 30 de lei, care este doar o parte a costului vaccinului” – a declarat Kraus.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.