ACTUALITATE 6 decembrie 2011

Poliţiştii covăsneni, „scutul pădurii”

de Covasna Media | 33 vizualizări

Sezonul rece este de regulă şi “sezonul” infracţiunilor şi abaterilor la regimul silvic. Pentru contracararea acestui fenomen şi prevenirea infracţionalităţii în domeniu poliţiştii covăsneni cu atribuţii pe această linie de muncă acţionează constant în zonele şi mediile cu risc.

În perioada 2-3 decembrie, poliţiştii din cadrul Serviciului Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice au organizat şi au executat împreună cu colegii de la Secţia 2 Poliţie Rurală Târgu Secuiesc şi personal silvic din cadrul Direcţiei Silvice Covasna, o acţiune pe linie de silvicultură pe raza localităţilor Târgu Secuiesc, Ghelinţa, Ojdula, Breţcu, Lemnia, Mereni, Sânzieni, Întorsura Buzăului, Sita Buzăului şi Barcani.

În timpul acţiunii, poliţiştii l-au identificat în Lemnia de Sus pe I. Gyula, de 33 de ani, în timp ce transporta de la locul de recoltare a materialelor lemnoase cu autospeciala cu remorca, ansamblu de autovehicule înmatriculat în judeţul Harghita,  în baza unui aviz de însoţire primar pentru material lemnoase, cantitatea de 41,26 mc lemn rotund esenţă răşinoase (lemn rotund cu diametrul la capătul subţire mai mare sau egal cu 20 cm), fără ca materialele lemnoase respective să fie marcate cu amprenta dispozitivului dreptunghiular prevăzut de normele privind circulaţia materialelor lemnoase în vigoare.

Poliţiştii au întocmit proces-verbal de constatare a contravenţiei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010.

Poliţiştii l-au depistat pe raza municipiului Tg. Secuiesc pe B. Dumitru, de 42 de ani, în timp ce transporta de la locul de recoltare a materialelor lemnoase cu o autospecială cu remorcă, ansamblu de autovehicule înmatriculat în judeţul Vrancea, în baza unui aviz de însoţire primar pentru material lemnoase, cantitatea de 40,80 mc lemn rotund esenţă răşinoase (lemn rotund cu diametrul la capătul subţire mai mare sau egal cu 20 cm), fără ca materialele lemnoase respective să fie marcate cu amprenta dispozitivului dreptunghiular prevăzut de normele privind circulaţia materialelor lemnoase în vigoare.

Poliţiştii au întocmit proces-verbal de constatare a contravenţiei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010.

Cu aceeaşi ocazie, pe D.N. 10, la ieşirea din localitatea Sita Buzăului poliţiştii l-au identificat pe B. Viorel, de 52 de ani, în timp ce transporta cu o autoutilitară basculantă, înmatriculată în judeţul Covasna cantitatea de 2,48 mc (4 mst) lemn foc esenţă foioase, specia fag, fără a avea asupra sa, documente legale de provenienţă şi de însoţire pentru materialul lemnos transportat, respectiv aviz de însoţire primar pentru materiale lemnoase.

Poliţiştii au încheiat proces-verbal de constatare a contravenţiei în conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010.

De asemenea, s-a procedat şi la confiscarea cantităţii de 2,48 mc (4 mst) lemn foc esenţă foioase specia fag.

Acţiunile pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice vor fi intensificate în perioada următoare pe tot teritoriul judeţului.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.