ACTUALITATE 1 noiembrie 2012

Planul „Pótsa József” – investiții de 1 miliard de euro

de Székely Emőke | 45 vizualizări

Consiliul Judeţean Covasna a prezentat planul de investiții pentru perioada 2014-2020.

Fostul manager al județului Covasna, Klárik László, a prezentat planul de investiții al Consiliului Județean Covasna pentru perioada 2014-2020. Klárik a venit cu o documentație stufoasă care cuprinde planul de acțiuni și de investiții pe diferite domenii. În opinia sa, cea mai mare realizare a Consiliului Județean din anii trecuți este faptul că au fost întocmite planuri și proiecte cu privire la toate punctele de investiții din județ.

„Agricultura din județul Covasna are nevoie de investiții în valoare de 60 de milioane de euro pentru a fi în pas cu vremurile. Pentru ca toți locuitorii județului să beneficieze de servicii de apă și canalizare, indiferent dacă locuiesc în mediul urban sau cel rural, este nevoie de 150 de milioane de euro. De asemenea, în următorii ani trebuie să reabilităm 550 de km de drumuri, lucru care ne va costa 290 de milioane de euro, iar învățământul covăsnean are nevoie de 80 de milioane de euro. Cifrele sunt mari, dar dacă luăm în considerare faptul că momentan CJ derulează un proiect de apă și canalizare în valoare de 109 milioane de euro, vedem că ceea ce ne-am propus să facem până în 2020 nu este imposibil” – a declarat Klárik László.

El a mai spus că planurile pe termen de câțiva ani sunt necesare din punct de vedere al fondurilor europene, CJ dorind să atragă cât mai mulți bani în noul ciclu de finanțare UE. Cât despre numele de „Planul Pótsa József”, Klárik a spus că pe vremea când județul a fost condus de Pótsa József, covăsnenii au trăit cea mai prosperă perioadă din punct de vedere economic, lucru ce i-a inspirat pe actualii șefi ai județului în alegerea numelui planului de dezvoltare.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.