ACTUALITATE 26 octombrie 2015

Pistele pentru biciclete din Sfântu Gheorghe, legate în reţea

de Agerpres | 349 vizualizări

Pistele pentru biciclete din municipiul Sfântu Gheorghe vor fi legate între ele începând de anul viitor, reţeaua urmând să aibă o lungime totală de aproape 20 de kilometri, a declarat primarul Antal Árpád.

Potrivit acestuia, Primăria va comanda un studiu în această iarnă, pe baza căruia se vor face conexiunile între pistele de biciclete, disparate în momentul de faţă pe mai multe străzi.

Primarul Antal Árpád a menţionat că prima pistă pentru biciclete a fost turnată în anul 2008 pe strada Ciucului, iar de atunci pe fiecare stradă intrată în reabilitare sau modernizare au fost create astfel de benzi speciale. Antal Árpád a subliniat că scopul autorităţilor locale este de a încuraja cât mai mulţi cetăţeni să renunţe la maşini şi să circule cu bicicletele sau pe jos.

„La mijlocul anului viitor, vom avea 20 de kilometri de piste de biciclete legate între ele”, a spus primarul.

El a menţionat că multe străzi, în special cele aflate în centrul municipiului, sunt „foarte strâmte” şi sunt flancate de clădiri, prin urmare nu oferă „spaţii generoase” pentru a se face şi trotuare pentru pietoni, şi piste pentru ciclişti, şi locuri de parcare pentru maşini şi spaţii verzi.

Autorităţile locale şi-au propus, totodată, să construiască piste pentru biciclete pe malul Râului Olt, între Sfântu Gheorghe şi staţiunea Şugaş Băi, precum şi între Sfântu Gheorghe şi Câmpu Frumos, asemenea celei care leagă municipiul de localitatea aparţinătoare Coşeni.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
un biclist pieton, 27 octombrie 2015
Oooo, ce veste buna ne da dl primar! Sa traiti si abia asteptam!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.