ACTUALITATE 24 ianuarie 2011

Peste 30 de petiţii și sesizări la CJ Covasna în cea de-a doua parte a lui 2010

de Monica Vrânceanu | 63 vizualizări
Compartimentul de Relaţii cu Publicul şi Petiţii din cadrul Direcţiei Juridice şi Administraţie Publică a Consiliului Judeţean (CJ) Covasna a primit, în ultima jumătate a anului 2010, 33 de petiții, cereri, memorii și sesizări din partea cetățenilor județului, în vreme ce 24 de persoane au solicitat audiențe la conducerea județului. Potrivit unui raport legat de soluționarea cererilor, petițiilor și audiențelor către CJ

Compartimentul de Relaţii cu Publicul şi Petiţii din cadrul Direcţiei Juridice şi Administraţie Publică a Consiliului Judeţean (CJ) Covasna a primit, în ultima jumătate a anului 2010, 33 de petiții, cereri, memorii și sesizări din partea cetățenilor județului, în vreme ce 24 de persoane au solicitat audiențe la conducerea județului.

Potrivit unui raport legat de soluționarea cererilor, petițiilor și audiențelor către CJ, numărul acestora a crescut ușor față de prima jumătate a anului trecut.

”Consiliul Judeţean Covasna a aplicat şi continuă să aplice principiul transparenţei în relaţia cetăţean-funcţionar public, care va duce la schimbarea mentalităţii de ambele părţi. Considerăm importantă crearea acestui fel de relaţii la nivelul instituţiei noastre, fiind un pas major în consolidarea democraţiei şi a reformei administraţiei publice”, se arată într-un raport al situației petițiilor, reclamațiilor, cererilor și sesizărilor de la CJ Covasna, semnat de directorul executiv al instituției, Sztakics István Attila.

Din cele 33 de petiții și sesizări, trei au fost anonime, cinci au fost greşit îndreptate către CJ - drept urmare, potrivit prevederilor legale, au fost trimise autorităţilor sau instituţiilor publice care au ca atribuţii rezolvarea problemelor sesizate, petiţionarul fiind înştiinţat despre acest lucru.

Restul petiţiilor, în număr de 25, ale căror rezolvare a intrat în competenţele CJ, au fost analizate şi rezolvate în limitele termenelor legale. Prin petiții și sesizări au fost semnalate probleme legate de existenţa unor construcţii străine pe terenuri proprietate personală, construirea unor imobile fără autorizaţie de construcţie, verificarea unor autorizaţii de construcţie, calitatea drumurilor judeţene şi comunale, inundaţiile cauzate de apele pluviale. Cetățenii județului au solicitat informaţii în legătură cu biroul de reprezentare al județului de la Bruxelles, au reclamat condiții proaste ale transportului și curse ilegale și au făcut sesizări cu privire la inscripţionarea în primul rând în limba minorităţilor şi abia apoi în limba oficială a statului a afişului de promovare a unei manifestări.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
secuiul, 24 ianuarie 2011
Pai, discutaţi cu dl. dr. Tamas, doar este jurist, cu studiile facute in Budapesta... pe cand era reformat de ale lui dl episcop Tokes. Ole!!!
Cititor, 24 ianuarie 2011
" ”Consiliul Judeţean Covasna a aplicat şi continuă să aplice principiul transparenţei în relaţia cetăţean-funcţionar public, care va duce la schimbarea mentalităţii de ambele părţi. citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.