ACTUALITATE 18 noiembrie 2010

Observatorul de Covasna prezintă producţia sfârşitului de an! Hobincu faţă cu re(d)acţiunea. Episodul 2: Teroare și șușoteli la APM Covasna

de Monica Vrânceanu | 73 vizualizări
Procesul intentat de directorul Agenției pentru Protecția Mediului Covasna, Hobincu Zoltan, cotidianului Observatorul de Covasna și conducerii PDL Covasna a dus la crearea unei stări de tensiune în instituție, existând une le voci care afirmă că angajații acesteia s-ar purta acum precum în era comunistă, când oamenii ascultau pe ascuns Europa Liberă. Tensiunea din APM pare să fie însă şi mai veche, şi coincide cu revenirea

Procesul intentat de directorul Agenției pentru Protecția Mediului Covasna, Hobincu Zoltan, cotidianului Observatorul de Covasna și conducerii PDL Covasna a dus la crearea unei stări de tensiune în instituție, existând une le voci care afirmă că angajații acesteia s-ar purta acum precum în era comunistă, când oamenii ascultau pe ascuns Europa Liberă.

Tensiunea din APM pare să fie însă şi mai veche, şi coincide cu revenirea lui Hobincu Zoltan la conducerea instituției, deoarece unii angajați susțin că acesta ar fi avut un singur scop de la acel moment și anume acela de a se „răzbuna“ pe cei care nu l-ar fi susținut la un anumit moment dat sau pe cei cu care avea probleme mai mult sau mai puțin personale.

Salariaţi ruşinaţi de controalele DNA

Tensiunile au crescut apoi gradual, salariații din APM simțindu-se rușinați de momentele în care Direcția Națională Anticorupție (DNA) a început să viziteze instituția. Oamenii spun că, în urma afirmației liderului PDL Covasna, Dan Manolăchescu, că la APM ar fi „un cuib de viespi“, Hobincu Zoltan a organizat o ședință cu toți angajații, încercând să afle cine anume ar fi susținut așa ceva.

Se pare că directorul APM a provocat o asemenea stare generală de teamă încât oamenii au ajuns să nu mai aibă curajul și încrederea de a mai vorbi între ei, drept pentru care mai mult „se șușotește și se dau coate pe la colțuri”.

Fostul director al APM, totodată fost șef al Serviciului de implementare politici de mediu, Octaviean Vasilescu, susține că deși nu a avut niciodată un conflict direct cu Hobincu Zoltan, situația nu este deloc una bună în ceea ce privește raporturile dintre ei. Vasilescu susține că după ce a fost mutat singur într-un birou și i s-au redus atribuțiile - probabil pentru a fi ținut departe, în urma reorganizării Agenției a intrat în perioada de preaviz pentru funcția de conducere pe care o ocupa, în prezent fiind un simplu funcționar public.

Atmosferă de teroare

„Atmosfera în Agenție este una de teroare, ca să spun așa, fiecăruia fiindu-i frică să vorbească cu celălalt, deoarece Hobincu Zoltan a creat o asemenea stare, menținând-o în continuare. Și am impresia că el se simte bine așa, îi place, deși nu pot înțelege. Eu am fost la conducerea APM mai mulți ani, dar nimeni nu a știut că  vem o comisie de disciplină, chiar și eu uitasem de aceasta (...). Mai există un comitet de coordonare la care trebuie să participe șefii de servicii și directorul, dar domnul Hobincu îl face cu toată lumea, îi place chestia asta, ca să nu uite careva că el e șeful (...). Nu știu cât de relevant este ceea ce susțin eu deoarece s-ar putea interpreta că sunt subiectiv, dar aceasta este atmosfera pe care o văd”, a arătat Octaviean Vasilescu, susținând că nu de puține ori a fost ”terfelit” în cadrul acestor adunări convocate de directorul Hobincu.

Angajaţi nemulţumiţi de atitudinea directorului

Un alt angajat al APM Covasna, care a preferat să-și păstreze anonimatul, susține că nemulțumirea oamenilor din Agenţie se leagă de faptul că Hobincu Zoltan ar uza excesiv de funcția sa de conducere, existând totodată suspiciuni asupra dreptului acestuia de a fi pe o funcție de conducere, deoarece în urmă cu câțiva ani i-a fost desfăcut contractul de muncă pe motive disciplinare și chiar dacă s-a dus în instanță pe această cauză a pierdut procesele în acest sens. În plus, oamenii nu pot să accepte faptul că Hobincu Zoltan este implicat în „pier derea” de către Agenție a unei case de vacanță de la Reci, construită tocmai în ideea de a exista un loc de întâlnire a celor din APM.

„Primul lucru care ar trebui făcut la numirea sau la câștigarea unui concurs pe o funcție de conducere publică ar trebui impunerea unui examen psihologic pentru toți acești indivizi. Îi știm antecedentele de nervozitate (ale lui Hobincu Zoltan - n.r.) și modul de a se comporta - fiind omul ranchiunei și al urii. Nu suntem sclavii lui Hobincu și ai nimănui în instituția Statului, lucrez pentru Statul român (...)”, arată angajatul APM Covasna.

Potrivit acestuia, Hobincu Zoltan își șicanează angajații, unora luându-li-se din sarcini sau dându-li-se doar o parte din cele care li s-ar cuveni și purtându-se de parcă APM ar fi ”SRL-ul său”. Pe de altă parte, oamenii din APM mai susțin că Hobincu Zoltan are inclusiv „spionii” săi în Agen ție care-i livrează constant informații despre ceea ce fac angajații, în vreme ce aceștia din urmă nu prea au curajul să vorbească despre tensiunile din interior, temându-se ca nu cumva să-și piardă locurile de muncă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 6

Adaugă comentariu
ion, 19 noiembrie 2010
ce tare seamana totul cu ce se intampla la Valcele.oare nu mai sunt autoritati sa se autosesizeze.
covasneanul, 19 noiembrie 2010
Mai baieti si fete... Eu abia acum am aflat de faptul ca DNA l-a vizitat pe Hobincu. Tarziu... Cat a luat asta? E incomesurabil... Mi-e rusine si greata ca nu eu l-am dat in gat...
lili, 18 noiembrie 2010
stiu comentariul meu urmeaza sa il stergeti,halal ziar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
lili, 18 noiembrie 2010
stiu ca comentariile pro Hobincu le stergeti,nici nu stiu de ce mai scriu,dar mi se pare totusi exagerat ceea ce ati scris,pentru ca credeti-ma omul acesta a facut mult pentru agentie si pentru citeste integral
georgel, 18 noiembrie 2010
ar trebuii sa i se verifice si diplomele de studiu cu care se afiseaza, cum si cand le-a obtinut!prietenii stiu de ce !
Andronache, 18 noiembrie 2010
Este 100% adevarat ceea ce este scris mai sus ! Sunt din exteriorul APM si asta imi confera dreptul de a fi obiectiv. Acest om se razbuna sistematic pe angajati de parca ei sunt de vina pentru ca citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.