ACTUALITATE 7 septembrie 2010

Mergem la școală, nu mergem la școală?

de Ana Sidon | 419 vizualizări
Copiii din Belin Vale și-ar putea prelungi vacanța. Supărat că nu sunt bani pentru a rezolva problemele de după inundații, primarul se gândește la demisie Peste o sută de elevi și preșcolari din satul Belin Vale, comuna Belin, au șanse mari să nu înceapă școala odată cu ceilalți copii, sau cel puțin așa arată în prezent situația, din cauză că o bună bucată din curtea școlii s-a rupt în urma unei alunecări de teren. Este vorba despre copiii claselor I - IV și despre preșcolarii din Belin Vale, sat grav afectat de inundațiile de la mijlocul lunii iulie. Primarul Siko Imre

Copiii din Belin Vale și-ar putea prelungi vacanța. Supărat că nu sunt bani pentru a rezolva problemele de după inundații, primarul se gândește la demisie

Peste o sută de elevi și preșcolari din satul Belin Vale, comuna Belin, au șanse mari să nu înceapă școala odată cu ceilalți copii, sau cel puțin așa arată în prezent situația, din cauză că o bună bucată din curtea școlii s-a rupt în urma unei alunecări de teren.

Este vorba despre copiii claselor I - IV și despre preșcolarii din Belin Vale, sat grav afectat de inundațiile de la mijlocul lunii iulie. Primarul Siko Imre spune că malul din curtea școlii s-a rupt și s-a format o adevărată prăpastie, care se apropie de clădire, iar bani de reparații nu au de niciunde.

Autoritățile competente vor discuta astăzi cu conducerea Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) pentru a vedea care sunt soluțiile.

„Nu văd nicio soluție deocamdată. Nu am primit până acum pentru inundații decât 80.000 de lei de la CJ, în rest nicio promisiune nu s-a îndeplinit încă. Îmi dau demisia dacă merge tot așa, n-am ce să fac. Când a fost Borbely a promis că vom avea, dar până acum nimic. Nici în centrul comunei, unde este podul, nicio tablă nu s-a pus. Depășește puterile noastre, ce am putut face noi, am făcut, în rest nimeni nimic”, a spus primarul, explicând că podul este administrat la nivel județean, iar albia pârâului ține de SGA, astfel că nu au posibilitatea de a face nici expertiză tehnică.

„Au venit proiectanții de la București și nici mașină să se deplaseze pe teren nu aveau”, spune edilul șef.

Primăria s-a mutat la CAP

Una dintre clădirile foarte afectate de inundații în Belin a fost chiar cea a Primăriei, din centrul comunei. Având în vedere că subsolul se surpă imediat, și că toată clădirea în sine este deteriorată, angajații Primăriei s-au mutat în fostul CAP, de unde își desfășoară activitatea.

În ceea ce privește podul spre Belin Vale, care devenise impracticabil după inundații, autoritățile locale l-au făcut accesibil căruțelor, însă ambulanțele sau mașinile încă nu au acces. Astfel, 100 de gospodării rămân practic în continuare izolate.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.