ACTUALITATE 8 decembrie 2011

Mădălin Guruianu – supărat pe colegii consilieri locali

de Székely Emőke | 100 vizualizări

Motivul: Comisia de Cultură a dat aviz nefavorabil unui proiect de hotărâre ce viza finanţarea evenimentelor culturale organizate de către români şi maghiari, împreună.

Consilierul local Mădălin Guruianu spune că şedinţa Consiliului Local Sfântu-Gheorghe de azi se anunţă a fi una lungă. Asta pentru că el s-a arătat foarte supărat din cauza faptului că membrii Comisiei de Cultură din cadrul CL au dat aviz nefavorabil unui proiect de hotărâre ce viza finanţarea evenimentelor culturale organizate de către români şi maghiari, împreună.

„Finanţarea nerambursabilă a proiectelor şi acţiunilor culturale a fost discutată pe larg în ultimul an, iar eu am propus introducerea unui capitol pentru proiecte multiculturale. Surpriza neplăcută este că, după atâtea luni de discuţii, la ultima şedinţă a Comisiei de Cultură, în afară de iniţiatoarea hotărârii, doamna Sztakics Eva, nimeni nu a votat „pentru”. Doi colegi s-au abţinut, iar doi au votat împotrivă, transmiţând faptul că grupul PCM va fi împotriva ideii de finanţare a proiectului de multiculturalitate, iar doamna Rodica Pârvan îşi susţine punctul de vedere de a fi împotriva acestei hotărâri” – a declarat Mădălin Guruianu.

El spune că nu este atât de idealist, precum ar crede mulţi, conştientizează faptul că mai este mult de lucru pentru ca românii şi maghiarii să depăşească obstacolele impuse de mentalitatea unora, dar în opinia lui, proiectele comune ale românilor şi maghiarilor ar putea fi un pas important în acest sens.

„Ca şi două şine de cale ferată, ne vom finanţa proiectele separat şi de acum încolo, vor fi bani pentru Crăciunul la români şi Crăciunul la maghiari, fără să avem nici cea mai mică posibilitate de a-i încuraja pe cei care se străduiesc de câţiva ani să facă lucruri împreună. Am simţit că ne întoarcem cu mulţi ani înapoi, iar faptul că ne întoarcem oarecum în trecutul medieval, în care fiecare castă îşi vedea de treaba ei, şi nici măcar nu se intersectau, dar eu nu pot să accept aşa ceva, şi mă voi bate până la capăt pentru această idee” – a spus Guruianu.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
Catalina, 12 decembrie 2011
@mihai: De fonduri nerambursabile ai auzit?„Finanţarea nerambursabilă a proiectelor şi acţiunilor culturale a fost discutată pe larg în ultimul an..." e spus si in articol!
mihai, 8 decembrie 2011
@madalin guruianu:de unde dracu gasiti atatea linii de finantare atata timb cat 70% a tarii moare de foame
madalin guruianu, 8 decembrie 2011
VA MULTUMESC FRUMOS PENTRU SUSTINERE! INCREDIBIL, DAR ATITUDINEA VOASTRA POZITIVA M-A INSPIRAT ASTAZI IN CONSILIU SI DUPA MAI BINE DE O ORA DE DISCUTII PROIECTUL A TRECUT! AVEM LINIE D EFINANTARE citeste integral
onofrei iboika, 8 decembrie 2011
Asa cum unii dintre noi sunt indaratnici din cine stie ce motive, asa si noi cei care vedem mereu partea buna a lucrurilor, nu trebuie sa ne lasam invinsi de mentalitate, pentru ca eu cred ca despre citeste integral
Baiazid, 8 decembrie 2011
Heiiii....D-le Guruianu foarte greu. Eu din indeea dvs vad o perspectiva.Si nu cred ca ar fi gresit ca la diferite evenimente culturale, artistice sau obiceiuri cele doua etnii sa participe citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.