ACTUALITATE 29 mai 2012

Liceenii din Sfântu Gheorghe sunt „inteligenți financiar”

de Székely Emőke | 52 vizualizări

Asociația „Junior Business Club” din Sfântu Gheorghe a demarat o acțiune de analiză a inteligenței financiare printre liceenii din Sfântu Gheorghe. Acțiunea a început în luna mai a anului trecut, iar pe atunci conducerea JBC spunea că rezultatele vor fi făcute publice în iulie. Președintele JBC, Kelemen Szilárd, recunoaște acum că a fost nevoie de mult mai mult timp pentru prelucrarea datelor decât s-a crezut inițial.

Membrii JBC au colaborat cu diferite licee din oraș, precum și cu Inspectoratul Școlar Județean și au împărțit chestionare în școli pe care le-au completat elevii claselor terminale de atunci. La analiză au participat în total 418 elevi din liceele din Sfântu Gheorghe. Coordonatorul proiectului, Karácsony Zsolt, a declarat că în urma analizei reiese faptul că tinerii din Sfântu Gheorghe au cunoștințe economice și cunosc și care ar fi rezolvarea diferitelor probleme de ordin financiar, dar JBC nu știe dacă aceste cunoștințe și aptitudini sunt sau nu folosite și în viața de zi cu zi.

Rezultatul analizei va fi publicat în mai multe publicații economice, iar cei de la JBC spun că vor organiza diferite conferințe și forumuri pe teme de economie, unde tinerii pot intra mai adânc în lumea întreprinzătorilor.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.