ACTUALITATE 24 februarie 2012

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR: „Ne putem permite patru ani de Opoziţie” [VIDEO]

de Agerpres | 113 vizualizări

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat joi, la Sfântu Gheorghe, că Uniunea îşi poate permite patru ani de Opoziţie, menţionând, totodată, că „viaţa în Opoziţie este mult mai uşoară”.

„Ne putem permite patru ani de Opoziţie, nu e nicio problemă. Şi în Opoziţie există viaţă şi va exista şi după 2012. Noi am mai stat în Opoziţie opt ani între 1990 şi 1997 şi apoi încă un an în 2009 (...) Şi vă pot spune că viaţa în Opoziţie e mai uşoară. Mie mi-a plăcut enorm de mult în 2009, puteam face declaraţii foarte dure la adresa celor care guvernau atunci şi mă simţeam foarte bine atât în Parlament, cât şi în spaţiul public, oriunde mă duceam. N-ai nici o responsabilitate, deci nu contează când te trezeşti, la ora 3 după-masă sau dimineaţa la 6, responsabilitate nu ai, poţi să faci declaraţii oricât de dure vrei şi nimeni nu te întreabă dacă există un suport, o bază reală pentru ceea ce promiţi (...) Şi nici de rezultate nu trebuie să dai socoteală”, a declarat Kelemen Hunor.

Trecând în revistă beneficiile pe care UDMR le-a adus societăţii româneşti, Kelemen Hunor a amintit, printre altele, că Uniunea a avut un rol important în menţinerea stabilităţii politice în perioada intrării României în NATO şi în Uniunea Europeană, a contribuit la menţinerea echilibrului interetnic pe calea dialogului, dar şi la redobândirea drepturilor de proprietate asupra terenurilor confiscate de comunişti.

Nu în ultimul rând, a menţionat că UDMR a jucat un rol important în dobândirea unor drepturi pentru comunitatea maghiară, cum ar fi cele lingvistice, dar şi în alocarea de fonduri pentru dezvoltarea infrastructurii în judeţele din Secuime.

Kelemen Hunor este prezent în judeţul Covasna la invitaţia autorităţilor locale, iar în cursul după-amiezii va participa la inaugurarea unui centru cultural multifuncţional în staţiunea Covasna şi la ceremoniile prilejuite de comemorarea cărturarului maghiar Bod Peter, de la naşterea căruia s-au împlinit miercuri 300 de ani.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, 24 februarie 2012
Dar chiar insist sa stai in opozitie 2-3 mandate,macar 8 ani,va rog.Si apoi voi nu ati adus deloc stabilitate politica si nici interetnica,din contra,prin separarea romanilor incepand cu citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.