ACTUALITATE 30 martie 2011

În luna mai a acestui an Poșta Veche va fi ca nouă

de Monica Vrânceanu | 77 vizualizări
Reabilitarea fostei clădiri a Romtelecom din centrul municipiului Sfântu-Gheorghe se va încheia până la începutul verii. Anunţul a fost făcut de primarul Antal Arpad, acesta arătându-se destul de mulţumit de ritmul în care merg lucrările de refacere a clădirii, iniţiate în urmă cu doar câteva luni. Potrivit primarului, luna mai ar trebui să ne aducă o clădire complet refăcută în centrul oraşului, aceasta urmând să schimbe semnificativ

Reabilitarea fostei clădiri a Romtelecom din centrul municipiului Sfântu-Gheorghe se va încheia până la începutul verii. Anunţul a fost făcut de primarul Antal Arpad, acesta arătându-se destul de mulţumit de ritmul în care merg lucrările de refacere a clădirii, iniţiate în urmă cu doar câteva luni. Potrivit primarului, luna mai ar trebui să ne aducă o clădire complet refăcută în centrul oraşului, aceasta urmând să schimbe semnificativ imaginea dezolantă pe care o oferea până nu demult vechea clădire, aflată în paragină.

Romtelecom a iniţiat la finele anului trecut lucrările de reabilitare a clădirii vechi a societății de telefonie fixă din centrul municipiului, licitaţia de execuţie fiind câştigată de o firmă clujeană.

Conform unei înțelegeri încheiată între municipalitate și Romtelecom, clădirea Poştei vechi va fi reabilitată şi modernizată urmând ca apoi să fie preluată de Primărie, care-şi va muta aici o parte din birouri, precum şi sediul Poştei, care e găzduită în prezent de clădirea fostului Hotel Hungaria.

Romtelecom investeşte 600.000 de euro în refacerea clădirii, care odată cu mutarea societăţii naţionale de telefonie s-a degradat continuu. Autoritățile locale vor plăti o chirie lunară de 8.600 de euro către Romtelecom, în vreme ce societatea de telefonie fixă va achita către municipalitate un impozit anual pe clădire de 15.000 de euro.

Odată cu mutarea Poştei din clădirea fostului Hotel Hungaria, aceasta din urmă ar fi cumpărată de către Primărie şi introdusă în patrimoniul oraşului, având o valoare istorică aparte. Fosta clădire a Poştei a fost închisă în urmă cu aproape zece ani, când Romtelecom şi-a schimbat sediul; în tot acest timp, nimeni nu s-a îngrijit de starea acesteia, degradarea fiind vizibilă şi afectând în mod negativ zona centrală a oraşului.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Marian, 1 aprilie 2011
PRIETENE tibi46:AI LICITAT CUMVA PENTRU UN LOC DE PARCARE CA SA POTI SA SPUI SI TU CA CONTRIBUI CU PUTIN LA INFRUMUTESAREA ORASULUI? DACA NU,ATUNCI NU AI CE SA COMENTEZI,ESTI UN PARAZIT CARE ASTEAPTA citeste integral
tibi46, 31 martie 2011
"Posta veche ca noua".-ca in luna mai se vor termina lucrarile este un anunt populist al dl.primar poate ca domnia sa e multumita de lucrari,dar in luna mai nu se vor finaliza lucrarile. De alfel citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.