ACTUALITATE 16 februarie 2011

Hoţi de cablu prinși în zona Târgu Secuiesc

de Monica Vrânceanu | 55 vizualizări
Prejudiciul total al ultimului furt se ridică la 6.900 de euro Furturile de cablu de telefonie fixă continuă în județul Covasna, iar cei care se ocupă cu acestea apar în diverse zone, tot mai mulți abonați fiind afectați. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Covasna, Andrea Buzsi, a declarat că polițiștii din Târgu Secuiesc au fost sesizați recent despre sustragerea unei părți a cablului aerian de telefonie fixă aparținând reţelei dintre localităţile

Prejudiciul total al ultimului furt se ridică la 6.900 de euro

Furturile de cablu de telefonie fixă continuă în județul Covasna, iar cei care se ocupă cu acestea apar în diverse zone, tot mai mulți abonați fiind afectați.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Covasna, Andrea Buzsi, a declarat că polițiștii din Târgu Secuiesc au fost sesizați recent despre sustragerea unei părți a cablului aerian de telefonie fixă aparținând reţelei dintre localităţile Breţcu şi Mărtănuş.

”Pornind de la sesizările primite, polițiștii au reușit să identifice un tânăr de 28 de ani, B. Oliver, care împreună cu G. Lazăr, de 30 ani, G. Remusz, de 28 ani, şi G. Gyozo, de 38 ani, toţi domiciliaţi în comuna Sânzieni, ar fi secţionat cu ajutorul unui topor şi ar fi sustras aproximativ 200 de metri de cablu de telefonie fixă dintre localităţile Breţcu şi Mărtănuş. Cu ocazia cercetării la faţa locului, în partea dreaptă a D.C. 3 Breţcu - Ojdula, într-un şanţ, a fost identificat cablul sustras din reţea, secţionat în lungimi de aproximativ un metru”, a explicat Andrea Buzsi.

Potrivit acesteia, polițiștii au extins cercetările și au stabilit că cei patru sunt principalii suspecţi şi în cazul unor furturi similare, înregistrate iniţial ca fiind comise de autori necunoscuţi și petrecute în perioada iulie 2010 - februarie 2011, pe raza comunelor  Breţcu, Sânzieni şi Poian. Se pare că furturile anterioare sunt șase la număr, cel descoperit acum fiind cel de-al șaptelea; în plus, alături de cei patru mai există și alți complici. Prejudiciul total al ultimului furt se ridică la 6.900 de euro, iar poliţiştii continuă cercetările pentru identificarea tuturor participanţilor şi stabilirea întregii activităţi infracţionale a suspecţilor, aceștia din urmă fiind în stare de libertate.

Andrea Buzsi a mai precizat că odată cu înmulțirea în ultimul an a furturilor de cablu de telefon, Poliția a stabilit împreună cu firmele care cumpără astfel de materiale, ca acestea din urmă să anunțe oamenii legii atunci când cablul este oferit spre cumpărare de persoane suspecte. Se pare însă că hoții s-au prins repede de această înțelegere, astfel încât acum preferă să fure cablul din județul Covasna și să-l vândă în județul Brașov, unde există mai multe societăți de acest gen.

Reprezentanții Romtelecom au declarat, în urma furturilor de cablu care au ținut timp de trei săptămâni localitatea Dobârlău fără ton la telefonul fix și fără Internet, că pagubele anuale sunt de zeci de mii de euro. Din această cauză, societatea de telefonie intenționează ca acolo unde furturile sunt repetate să instaleze sisteme de conectare diferite față de cele prin cabluri.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.