ACTUALITATE 17 noiembrie 2016

Grupare infracţională specializată în proxenetism şi trafic de minore, destructurată

de Agerpres | 351 vizualizări

O grupare infracţională specializată în proxenetism şi trafic de minore a fost destructurată în urma unei acţiuni coordonate de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Biroul Teritorial Covasna.

Poliţiştii DIICOT Covasna, cei ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR au efectuat în data de 16 noiembrie trei percheziţii domiciliare în judeţele Covasna şi Braşov, pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate specializate în proxenetism şi trafic cu minori, în urma acţiunii fiind puse în executare 24 de mandate de aducere la audieri.

Din cercetări a reieşit că membrii grupării, doi bărbaţi şi două femei cu vârste cuprinse între 32 şi 61 de ani, ar fi recrutat şi exploatat sexual trei minore, prin determinarea sau înlesnirea practicării prostituţiei, se arată într-un comunicat de presă remis joi AGERPRES.

Potrivit sursei citate, procurorii DIICOT au dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor Grăjdeanu Eugraf, Grăjdeanu Mihai Adrian, Tilici Loredana şi Papari Arabela Cristina pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi proxenetism, iar în cursul zilei de joi urmează a fi prezentaţi Tribunalului Covasna cu propunere de arestare preventivă.

"În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2005-mai 2016, inculpaţii Grăjdeanu Adrian, Grăjdeanu Eugraf şi Tilici Loredana au constituit un grup infracţional organizat, care a avut ca scop recrutarea şi determinarea unor persoane minore să practice prostituţia într-un club de noapte situat pe raza municipiului Sfântu Gheorghe, în vederea obţinerii de foloase materiale", se menţionează în comunicat.

În urma cercetărilor s-a stabilit că Grăjdeanu Eugraf şi Grăjdeanu Adrian se ocupau de recrutarea minorelor, furnizarea de clienţi pentru întreţinerea relaţiilor sexuale, precum şi supravegherea activităţii acestora. Grăjdeanu Adrian le oferea explicaţii fetelor recrutate, respectiv, programul de lucru, modalitatea în care se procedează în cazul în care un client doreşte să întreţină relaţii sexuale, tarifele pe care trebuiau să le perceapă atât pentru cameră şi şampanie, cât şi pentru actul sexual.

Tilici Loredana se ocupa de recrutarea unor persoane de sex feminin care să lucreze în cadrul clubului, supraveghea activitatea acestora asigurându-se că se ocupă de atragerea clienţilor, le instruia cu privire la tarife şi modul în care trebuiau să procedeze în cazul în care aveau clienţi, încasa sumele de bani ce reprezentau contravaloarea camerei folosite pentru relaţii sexuale şi a băuturilor alcoolice consumate de către clienţi.

Acelaşi comunicat mai precizează că, în luna aprilie 2010 la grupul infracţional a aderat şi Papari Arabela Cristina, a cărei activitate infracţională a constat atât în recrutarea şi determinarea mai multor persoane să practice prostituţia, cât şi în crearea unei "aparenţe de legalitate" a activităţilor desfăşurate în cadrul clubului de noapte, întocmind contracte de muncă pentru toate angajatele clubului ca "îngrijitor spaţii hoteliere", deşi acestea nu erau remunerate.

"Cei în cauză sunt bănuiţi că ar fi recrutat şi persoane majore pentru a fi angajate ca animatoare în cadrul clubului, acestea fiind şi ele determinate să practice prostituţia. Banii obţinuţi în urma activităţilor ilicite erau folosiţi pentru achiziţionarea unor imobile", se mai arată în comunicat.

În urma percheziţiilor au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe documente, o tabletă, 4 telefoane mobile, un DVR, precum şi 9.000 de euro şi 23.000 de lei. Totodată, au fost instituite măsuri asiguratorii asupra mai multor conturi bancare şi imobile.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate Covasna, Braşov, Bucureşti, Ploieşti, Târgu Mureş, Bistriţa, Buzău, Inspectoratului de Jandarmi Covasna şi IPJ - S.A.S. Braşov. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Teme articol: prostitutie DIICOT Covasna
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
lili, 18 noiembrie 2016
In sfarsit, a aflat si DIICOTul ce stia tot Sf Gheorghe!! Se vorbeste despre astia de peste 20 de ani ca se ocupa de "fetite", de ce abia acum?! Intre timp, in peste 20 de ani, astia au agonisit citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.