ACTUALITATE 22 mai 2012

Fundaţia Pro Natura derulează proiectul „Delta Dunării ne priveşte pe noi toţi”

de Agerpres | 68 vizualizări

Fundaţia Pro Natura din Ozun şi Agenţia de Protecţie a Mediului Covasna au lansat luni, la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” şi Liceul Teoretic „Szekely Miko” din Sfântu Gheorghe, proiectul 'Delta Dunării ne priveşte pe noi toţi'.

Directorul executiv al Fundaţiei Pro Natura, Cătălin Lazăr, a declarat că prima etapă a proiectului a avut drept scop popularizarea în rândul elevilor a celor mai importante arii naturale protejate din judeţul Covasna şi din ţară, printre care şi Delta Dunării, conştientizarea importanţei protejării mediului înconjurător şi menţinerii biodiversităţii. O acţiune similară va avea loc săptămâna aceasta la Colegiul dobrogean 'Spiru Haret' şi la Liceul Pedagogic din Tulcea, care sunt partenere în acest proiect.

Cea de-a doua etapă vizează selectarea unui număr de 20 de liceeni - 10 din judeţul Covasna şi 10 din judeţul Tulcea, care vor participa în această vară la o tabără de zece zile în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, respectiv în localităţile Maliuc şi Vadu.

„Am ales aceste localităţi deoarece sunt propice pentru observarea habitatelor din trei medii diferite - umede, stepice şi costiere, dar şi a păsărilor care în luna august încep migraţia”, a declarat Cătălin Lazăr.

Pentru a obţine un loc în această tabără, elevii vor trebui să parcurgă trei etape - să conceapă un articol pe tematică actuală de mediu, să răspundă corect la un test grilă privind ariile protejate şi să treacă un test de abilităţi practice.

Proiectul se va încheia cu o expoziţie de fotografii intitulată „Arii naturale protejate. Unitate prin diversitate”, care va fi găzduită în luna septembrie de Muzeul Naţional Secuiesc din Sfântu Gheorghe, în cadrul căreia vor putea fi văzute şi o parte dintre fotografiile pe care elevii le vor realiza în tabăra din Deltă.

Proiectul este finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL Romania şi se derulează atât cu sprijinul Agenţiei de Protecţie a Mediului Covasna, cât şi al Institutului de Cercetări Eco-Muzeale din Tulcea şi Palatului copiilor Tulcea.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.