ACTUALITATE 21 august 2011

Finanţele și taxele locale – colectate din spaţii noi

de Monica Vrânceanu | 112 vizualizări

Odată cu finalizarea reabilitării clădirii Poștei vechi de către Romtelecom, municipalitatea începe să-și mute unele dintre birouri în spațiile moderne ale noii clădiri.

Prima mutare se referă la birourile de taxe și impozite locale - Direcția Municipală de Finanțe Publice, care de astăzi îi vor aștepta pe contribuabili în noua clădire, la parter. Aici au fost amenajate nu doar birouri simple pentru munca funcționarilor ci și spații de primire a clienților - plătitori de taxe și impozite. Comparativ cu vechiile spații din sediul Primăriei, noua locație este una mult mai spațioasă, ceea ce va face ca timpul de așteptare și de soluționare a plăților să fie nu doar mai ușor de petrecut ci și mai scurt.

Lucrările la noua clădire a Poștei au fost finalizate săptămâna trecută, tot atunci realizându-se și predarea acesteia. Conform contractului încheiat între municipalitate și Romtelecom, Primăria Sfântu-Gheorghe va achita o chirie lunară de 8.000 de euro pentru a folosi spațiile refăcute de către societatea de telefonie cu o investiție de aproximativ 600.000 de euro. În plus, Primăria a preluat clădirea inclusiv cu mobilier proprietatea Romtelecom, deoarece municipalitatea nu are cadrul legal pentru a face astfel de achiziții.

Potrivit planurilor, în noua clădire ar urma să se mute și alte birouri ale Primăriei, precum și Oficiul nr. 1 al Poștei, însă la acest aspect se mai lucrează încă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.