ACTUALITATE 27 septembrie 2010

Festival vânătoresc cu carne de mânzat și trufe

de Ana Sidon | 88 vizualizări
Peste 20 de echipe s-au întrecut sâmbătă la Malnaş Băi să prepare cele mai bune bucate, în stil vânătoresc Un număr de 22 de echipe au participat sâmbătă la o nouă ediție a Festivalului vânătoresc de la Malnaș Băi, un bun prilej de a găti în aer liber sau de a face cumpărături la tarabele meșteșugarilor special veniți pentru acest eveniment. Anul acesta cel gătit nu a fost un cerb, ci un vițel de 400 de kg pe care bucătarii trebuiau însă să îl gătească în stil vânătoresc, iar la final felurile preparate au fost servite cu trufe

Peste 20 de echipe s-au întrecut sâmbătă la Malnaş Băi să prepare cele mai bune bucate, în stil vânătoresc

Un număr de 22 de echipe au participat sâmbătă la o nouă ediție a Festivalului vânătoresc de la Malnaș Băi, un bun prilej de a găti în aer liber sau de a face cumpărături la tarabele meșteșugarilor special veniți pentru acest eveniment.

Anul acesta cel gătit nu a fost un cerb, ci un vițel de 400 de kg pe care bucătarii trebuiau însă să îl gătească în stil vânătoresc, iar la final felurile preparate au fost servite cu trufe - ciuperci rare, gustoase și scumpe. Unii au venit însă de acasă cu mâncăruri gata preparate, din cerb sau mistreț, pe care le-au servit pe lângă tocănițele, sarmalele sau fripurile din vițel.

„Majoritatea echipelor sunt din Malnaș, din Sfântu-Gheorghe, localități înfrățite. Sunt foarte multe fețe cunoscute, în sensul în care sunt câteva echipe prezente la toate festivalurile gastronomice pe care le-am organizat”, a afirmat președintele ASIMCOV, Bogoly Miklos.

Concurenții au gătit mâncăruri diverse, de la tocănițe, sarmale, fripturi, asortate cu vinuri, prăjituri, gogoși sau kurtoși, toate încadrate în frunze galbene și boabe mari de struguri sau dovlecei rotunzi.

Potrivit primarului Kasleder Jozsef, asemenea festivaluri promovează turismul prin metode aflate la îndemână și fără a se investi prea mulți bani, ele atrâgând totodată un număr semnificativ de turiști.

Evenimentul a fost organizat în cadrul Zilelor Întreprinzătorilor și a cuprins inclusiv o conferință pe tema turismului și a trufelor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.