ACTUALITATE 27 februarie 2012

Festival-Concurs „Simfonia corală – George Sbârcea”

de Covasna Media | 36 vizualizări

Fundaţia „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe organizează în perioada 23-24 martie prima ediţie a Festivalului-Concurs „Simfonia Corală – George Sbârcea”. Festivalul se adresează formaţiilor corale de amatori: coruri ale unităţilor de învăţământ preuniversitar, coruri ale căminelor şi caselor de cultură, coruri ale asociaţiilor culturale.

Experienţa de 20 ani a Fundaţiei în organizarea multiplelor forme de manifestări culturale, precum „Festivalul Tinere talente”, „Festivalul de colinde şi obiceiuri de iarnă Crăciunul la români” ne-a permis cunoaşterea diversităţii şi bogăţiei muzicii corale judeţene şi naţionale. Regruparea într-un întreg de sine stătător sub formă de festival permite promovarea muzicii corale şi deschiderea publicului spre o formă de cultură, muzică mai puţin prezentă pe scenă mediatică.

Muzica constituie cel mai frumos şi benefic liant spiritual al celor care o ascultă, care se lasă pătrunşi de generozitatea şi muzicalitatea sunetelor, a versurilor. Prezenţa corurilor, interacţiunea umană, vizitarea oraşului reşedinţă de judeţ vor duce la crearea unor legături sociale, profesionale noi şi promovarea prin cultură a municipiului Sf. Gheorghe. Un alt obiectiv este revigorarea mişcării corale, act de cultură cu implicări benefice în viaţa comunităţii, prin promovarea unor valori artistice recunoscute.

Festivalul are următorul program:

Vineri, 23 martie, ora 16, la sediul Fundaţiei, masă rotundă:

1. George Sbârcea – personalitate marcantă în cultura muzicală, literară, naţională şi internaţională

2. Culegători de folclor în Arcul Intracarpatic

Sâmbătă, 24 martie, ora 10, în sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor: spectacol – concurs.

Se vor acorda premii şi trofeul „George Sbârcea”, personalitate marcantă a muzicii româneşti, care s-a născut la Topliţa în 23 martie 1914.

Festivalul se adresează tuturor categoriilor de vârstă, iar concursul va fi urmat de un recital susţinut de o formaţie de preşcolari şi de coruri profesioniste. În cadrul acestui recital am fi bucuroşi să participe corurile şcolare ale „Liceului de Artă” din municipiul nostru. Juriul este alcătuit din persoane cu competenţe muzicale recunoscute, membri ai Fundaţiei, iar preşedintele juriului va fi un profesor universitar de specialitate.

Coordonatorul acestui program cultural este Săndica Borchina, iar cei interesaţi pot consulta site-ul Fundaţiei noastre la rubrica „descărcări”, pentru a afla detalii cu privire la regulamentul de organizare al acestui festival.

De asemenea invităm pe toţi cei interesaţi, participanţi, sponsori, parteneri media şi colaboratori în organizare, luni 12 martie, ora 17 la sediul Fundaţiei (Casa cu Arcade).

Prof. Ing. Maria Peligrad

Preşedintele Fundaţiei „Mihai Viteazul”

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.