ACTUALITATE 18 septembrie 2012

Fabrica Valkes – de cinci ani în Sfântu Gheorghe

de Székely Emőke | 770 vizualizări

Criză sau nu, această societate continuă să angajeze personal

Fabrica de cablaje auto Valkes din Sfântu Gheorghe este deja prezentă pe piața covăsneană de cinci ani. Criză sau nu, această societate continuă să angajeze personal, iar printre planurile conducerii se numără deschiderea unei noi hale de lucru la Târgu Secuiesc. Aici vor fi angajaţi 400 de oameni în viitorul apropiat, dar nu se opresc nici angajările la Sfântu Gheorghe. Directorul fabricii din Sfântu Gheorghe, Fazakas Mihály, spune că firma a ales Târgu Secuiesc pentru noua hală pentru că acolo nivelul șomajului este mai ridicat decât în Sfântu Gheorghe.

Peste 900 de angajaţi

„Sărbătorim azi cinci ani de la înființarea fabricii din Sfântu Gheorghe. Inițial ne-am propus să angajăm 300 de oameni, iar acum am ajuns la peste 900 de persoane care lucrează la noi. Suntem în continuă dezvoltare, luna următoare vom angaja alte 120 de persoane. Am avut noroc pentru că am scăpat repede de criza financiară, aceasta a început să se simtă la noi prin noiembrie 2008, dar nu a durat mult, în câteva luni pot spune că am ieșit din criză” – a declarat directorul fabricii din Sfântu Gheorghe, Fazakas Mihály.

Noii angajați ai fabricii trec mai întâi printr-un proces de formare. Timp de o săptămână aceștia învață ceea ce au de făcut în fabrică, după care încep lucrul lângă angajați mai vechi. Directorul Fazakas Mihály spune că în două luni angajatul nou prinde ritmul de lucru al celor care muncesc de ani de zile în fabrică.

Fabrica Valkes produce cablaje auto pentru o firmă prestigioasă de automobile. Directorul spune că Valkes nu oferă salarii foarte mari, dar locul de muncă este sigur, iar echipa este dinamică și în continuă dezvoltare.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.