ACTUALITATE 3 iunie 2011

Evenimentele „Sfântu Gheorghe – oraş de 550 de ani” continuă

de Székely Emőke | 185 vizualizări
Aşa cum a anunţat primarul Antal Árpád la inaugurarea şirului de evenimente legate de aniversarea a 550 de ani de la prima atestare documantară ca oraş a municipului Sfântu Gheorghe, acestea continuă pe tot parcursul anului. Astfel că astăzi, Primăria organizează două evenimente spectaculoase: se va repune stâlpul de hotar Simeria – Sfântu Gheorghe, pe locul unde a fost odată hotarul oraşului de care s-a alipit şi

Aşa cum a anunţat primarul Antal Árpád la inaugurarea şirului de evenimente legate de aniversarea a 550 de ani de la prima atestare documantară ca oraş a municipului Sfântu Gheorghe, acestea continuă pe tot parcursul anului.

Astfel că astăzi, Primăria organizează două evenimente spectaculoase: se va repune stâlpul de hotar Simeria – Sfântu Gheorghe, pe locul unde a fost odată hotarul oraşului de care s-a alipit şi Simeria, urmat de un spectacol al unui cor format din 550 de membri. Dezvelirea stâlpului de hotar va avea loc în faţa Muzeului Naţional Secuiesc cu începere de la ora 17, circulaţia auto fiind oprită pe durata evenimentului. Stâlpul a fost realizat de Atelierul Haszmann din Cernat, pe baza celui original, care a fost îndepărtat, dar este păstrat şi azi la Muzeul Naţional Secuiesc.

Cei care vor face turul zonei Simeria, cu istoricul local Kisgyörgy Zoltán, vor afla multe lucruri despre oraş, această plimbare având loc înainte de festivitatea de dezvelire a stâlpului de hotar. Această plimbare s-a bucurat de un mare interes în rândul celor din Sfântu Gheorghe, locurile disponibile epuizându-se în câteva ore. Tocmai de aceea această plimbare va fi repetată miercuri, 8 iunie, de la ora 16, iar cei interesaţi se pot înscrie la Biroul de Imagine şi Comunicare al Primăriei (tel. 0267-312.000).

Pentru melomani, spectacolul corului format din 550 de membri va fi unul de neuitat. Concertul în aer liber va avea loc în Piaţa Libertăţii, la ora 18. Corul format din 550 de membri a luat naştere cu ajutorul corurilor din oraş şi din apropiere. La spectacol mai participă Orchestra „Kováts András” din Reci, solistul Szilágyi Zsolt şi dirijorul Kelemen Antal.

Pe lângă cultură, vor avea loc şi evenimente sportive legate de aniversarea a 550 de ani. Azi se va organiza o alergare de 550 de minute, cu ştafeta. Startul se va da la Stadionul oraşului la ora 10:20, de unde elevii participanţi vor sosi la Parcul Elisabeta în jurul căruia vor alerga timp de 550 de minute. Traseul va fi marcat prin semne aplicate pe asfalt. Reprezentanţii diferitelor şcoli vor alerga consecutiv, câte 40 de minute, sub atenta supraveghere a profesorilor de educaţie fizică. Evenimentul nu este destinat exclusiv elevilor, poate participa oricine, înscrierile făcându-se la Pavilionul din parc. Ultima ştafetă va fi preluată la ora 19:30 de Cercul de alergare „Gáll Lajos”.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.