ACTUALITATE 15 septembrie 2011

EDITORIAL. „Băieţii de mingi” ai politicii româneşti

de Dumitru Manolăchescu | 561 vizualizări

Mare deziluzie mare pe capul tristelor figuri din politica românească, unite sub iniţialele U.S.L.: până la urmă „beţivul”, „chiorul”, „nenorocitul”, „hoţul” (atenţie, toate cele dinainte, plus multe altele care nu-mi vin în minte acum, sunt cuvintele de alint folosite de nişte lideri politici români pentru a-l numi pe preşedintele României, Traian Băsescu!) a avut o întrevedere de jumătate de oră cu preşedintele Barack Obama. Neaşteptatul episod a fost tratat cu fluierăturile de rigoare de cuplul comic Ponta-Antonescu, scenariu preluat rapid de „specialiştii” televiziunilor concurente cu bunul simţ comun. Care au tot întors vizita preşedintelui Traian Băsescu la Washington pe toate părţile şi au ajuns la următoarele concluzii:

„Îndurerată adunare, daţi-ne voie să regretăm această vizită total inoportună a incultului nostru preşedinte în America, probabil s-a dus să bea o cafea cu servitorii, că Obama a fugit de la Casa Albă când a auzit de abordajul marinarului... Bani cheltuiţi aiurea, la sfatul lui tanti Nuţi Udrea, desigur, care face şi drege în politica de alcov de la Cotroceni. Ruşine!... O secundă, vă rugăm, avem legătura cu... nu ştiu pe cine avem acolo, că n-am trimis pe nimeni, dar aflăm pe surse o veste incredibil de proastă pentru viitorul democraţiei româneşti, se pare că Băsescu a avut o întrevedere de jumate de oră cu Obama în Biroul Oval... Ce chestie, şi noi care n-am ştiut nimic! Se poate? Unde-i libertatea presei? Protestăm energic, îl vom ruga pe scribul nostru specializat, Dan Felix Voiculescu, să compună o scrisoare în acest sens către Biroul Oval... Oricum, ce mare scofală a făcut şi Băsescu ăsta, a stat doar 25 de minute cu Obama într-o vizită de doar 12 ore la Washington... Mare brânză, să vedeţi vizite în America virgulă când vor fi la putere Crin şi Victor, atunci să vedeţi spectacole de sunet şi lumină de la trimişii noştri.”

Cam aşa sunau analizele analiştilor (!?) specializaţi în decredibilizarea şi distrugerea oricărui gest politic băsesciano-boculian. Unul dintre extrem de puţinii politicieni ai Opoziţiei care s-au abţinut să intre în jocul de-a diversiunea americană a fost Mircea Geoană, care a apărut pe B1 TV, la emisiunea lui Robert Turcescu, fără recuzita obligatorie de ură, dezinformare şi venin folosită la „Moguli TV”, vorbind cumpătat şi cu expertiză (omul a organizat destule asemenea evenimente pe vremea când era ambasador în America sau ministru de externe) despre importanţa majoră a consolidării relaţiilor politico-militare româno-americane, considerând vizita preşedintelui Băsescu un succes de politică externă. Simplu, normal, fără oftică, de ce să te orbească ura şi invidia împotriva unui adversar politic, când ţărişoara ta, pe umărul căreia plângi mereu, are de câştigat de pe urma demersurilor acestuia?!

Dacă nu mi-ar fi teamă că-i jignesc pe adevăraţii băieţi de mingi din tenis şi fotbal (care chiar muncesc şi se străduiesc să fie utili), i-aş numi pe „corifeii” Opoziţiei televizate „băieţi de mingi ai politicii româneşti”. Şi pentru că veni vorba de B1 TV şi de relaţia presei cu Opoziţia şi Puterea, vreau să reiau o afirmaţie a lui Ion Cristoiu pe acest subiect: „Este infinit mai distrugător să cocoloşeşti Opoziţia decât să nu critici Puterea”. Asta apropo de cititorii nemulţumiţi că fac urât la Opoziţie şi cocoloşesc Puterea...

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
eugen, 15 septembrie 2011
Cu miscari line, ca sa nu tulburam apa, ne asezam si noi in fagasul normalitatii.Daca votul din 2012 va avea la baza ra tiunea si nu ura indusa de praduitorii Romaniei, vom progresa cu siguranta. citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.