ACTUALITATE 6 august 2010

Drumuri și Poduri Covasna disponibilizează aproape jumătate din angajați

de Ana Sidon | 93 vizualizări
De vină este criza economică și lipsa lichidităților Societatea de Drumuri și Poduri din județul nostru, administrată de Consiliul Județean (CJ), va disponibiliza până în luna octombrie 51 de angajați din cei 125 activi, ca urmare a faptului că nu mai au resurse financiare. Potrivit directorului Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă, Kelemen Tibor, AJOFM a primit o notificare din partea societății, din care reiese că din 125 de posturi acoperite, vor pleca 51 de

De vină este criza economică și lipsa lichidităților

Societatea de Drumuri și Poduri din județul nostru, administrată de Consiliul Județean (CJ), va disponibiliza până în luna octombrie 51 de angajați din cei 125 activi, ca urmare a faptului că nu mai au resurse financiare.

Potrivit directorului Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă, Kelemen Tibor, AJOFM a primit o notificare din partea societății, din care reiese că din 125 de posturi acoperite, vor pleca 51 de angajați, până în luna octombrie.

Potrivit lui Kelemen, angajații disponibilizați vor beneficia de șomaj și de plăți compensatorii.

Directorul SC Drumuri și Poduri, Barsoi Gheorghe, a declarat că decizia de disponibilizare vine ca urmare a crizei economice. „Ca urmare a crizei economice a venit criza bugetară, banii pentru lucrări de infrastructură sunt reduși, în plus modificarea legii achizițiilor publice este interpretabilă astfel încât la lucrările de la CJ, care este acționarul nostru unic, nu putem participa”, a afirmat Barsoi.

Peste 2 milioane de lei de încasat

Directorul societății a explicat că au de încasat peste 2 milioane de lei reprezentând valoarea unor lucrări efectuate și neplătite de către clienții bugetari, și pentru care au promisiuni că vor primi banii în prima jumătate a anului viitor. Astfel, firma nu are lichidități, spune Barsoi, și la rândul ei are datorii către furnizori, iar organele fiscale apelează la popriri.

Referitor la lucrări, directorul Drumuri și Poduri a declarat că nici acestea nu mai sunt ca pe vremuri ca număr, în plus prețurile la licitații scad uneori până se ajunge la „absurdități” de genul garanții de 30 de ani pentru o lucrare sau se dă cu 60% mai puțin din preț, ceea ce duce la o calitate mult mai slabă și la lucrări neexecutate.

Tot legat de concedieri, conducerea AJOFM a mai prezentat faptul că din cadrul Consiliului Județean vor fi dați afară 19 angajați, iar de la Primăria Baraolt și serviciile din subordine 42.

Rata șomajului la nivelul județului Covasna a ajuns la 11,32%, cu peste 10.600 de șomeri, dintre care 4.485 sunt femei.

Sursa foto: guratirgului.ro

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
komando, 9 august 2010
Dar ce politicos se vorbeste in acest judet!"poate la ani"??? Poza cred ca este a unui turist care s-a intors din excursie de prin Austria Este inadmisibil ,,ca un drum judetean sa arate ,,cum este citeste integral
OTITI, 7 august 2010
D-LE PRIMAR.REFERITOR LA REABILITAREA UNOR STRAZI CONSIDER UN LUCRU F, BUN,IN RAPORTUL DE ACTIVITATE A PRIMARULUI VAM RUGAT RESPECTOS SA AVETI IN VEDERE SI ALEA TEXTILISTILOR CARE E BETONATA PE VREMEA citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.