ACTUALITATE 30 octombrie 2009

Dobârlăul îşi repară drumurile şi introduce apa curentă

de Covasna Media | 481 vizualizări
[singlepic=503,250,250,,left]Drumul spre Mănăstirea Mărcuş va fi accesibil în această iarnă, Primăria Dobârlău având în plan asfaltarea sa, în 2010. Până atunci însă, lucrările de reabilitare a acestuia vor fi realizate în cea mai mare parte, astfel încât să se poată urca fără probleme la mănăstire în lunile de iarnă ce urmează. Potrivit primarului Vasile Maxim, lucrările de reabilitare şi modernizare ale DC 26- drumul ce face

Drumul spre Mănăstirea Mărcuş va fi accesibil în această iarnă, Primăria Dobârlău având în plan asfaltarea sa, în 2010. Până atunci însă, lucrările de reabilitare a acestuia vor fi realizate în cea mai mare parte, astfel încât să se poată urca fără probleme la mănăstire în lunile de iarnă ce urmează.

Potrivit primarului Vasile Maxim, lucrările de reabilitare şi modernizare ale DC 26- drumul ce face legătura între Mănăstirea Mărcuş şi DJ 103 B au fost licitate, pentru lucrarea de execuţie existând 300.000 de lei.

„Dorim să terminăm în acest an partea de infrastructură şi alte lucrări, urmând ca asfaltarea să o realizăm în 2010”, a explicat Vasile Maxim.

Potrivit acestuia, Dobârlăul a fost cuprins în Măsura 322 - „Renovarea, dezvoltarea şi îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale“, în cadrul acesteia urmând să fie reabilitate şi alte drumuri din comună. Pe 5 noiembrie va avea loc licitaţia în vederea atribuirii lucrărilor necesare introducerii apei curente, prin HG 577/1997. Deocamdată, acest proiect se referă strict la satul Dobârlău, iar beneficiari vor fi aproximativ 1.200 de locuitori, disprersaţi în 350 de gospodării.

„Este vorba despre o lucrare care se constituie ca cea mai mare investiţie pe care o licităm, având o valoare de peste 52 de miliarde de lei. Proiectul a fost realizat în 2008, dar nu am avut fonduri pentru organizarea licitaţiei de execuţie. Acest proiect are un specific, apa urmând să fie adusă prin captare de izvoare. Din acest motiv, au fost necesare mai multe studii şi analize, pentru a avea certitudinea că investiţia este viabilă”, a mai spus Vasile Maxim.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
someone, 9 august 2010
Pai... drumul de la intrarea in Dobarlau si pana la Primarie e PRAF, dar primaria asfalteaza un drum care este de 3-4 ori mai putin frecventat. Logic nu? Si 2 ...apa curenta. Iarasi logic: hai sa citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.