ACTUALITATE 22 februarie 2011

Debutul cercului de lectură „Generaţia Next”

de Andreea Dabija Kelemen | 56 vizualizări
La Centrul de Documentare şi Informare (CDI) al Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute prima întâlnire a cercului de lectură „Generaţia Next”, în care elevii au pregătit prezentări de carte în programul Power Point dintre cele mai interesante, precum: recomandarea cărţii faimoase în rândul tuturor adolescenţilor de pretutindeni „Amurg” scrisă de Stephanie Meyer, „Viaţa pe un peron”

La Centrul de Documentare şi Informare (CDI) al Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute prima întâlnire a cercului de lectură „Generaţia Next”, în care elevii au pregătit prezentări de carte în programul Power Point dintre cele mai interesante, precum: recomandarea cărţii faimoase în rândul tuturor adolescenţilor de pretutindeni „Amurg” scrisă de Stephanie Meyer, „Viaţa pe un peron” a lui Octavian Paler sau „Mizerabilii de Victor Hugo.

Timp de aproape două ore, liceenii au captat atenţia celor prezenţi împărtăşind trăiri, păreri, impresii despre cărţile atent prezentate şi instigând la lecturarea acestora.

„Când vreau să evadez, deschid cartea, iar după ce am citit fie chiar şi o frază, mă liniştesc...  sunt  în lumea mea astfel. Îi sfătuiesc pe toţi să-l descopere pe Octavian Paler, indiferent ce carte a dânsului vor încerca, mie acest volum mi-a schimbat perspectiva”, a mărturisit eleva Bianca Crăciun, în prezentarea cărţii lui O. Paler „Viaţa pe un peron”.

Întâlnirea a fost plină de succes, tinerii au povestit, au pus întrebări şi pas cu pas multe dintre obiectivele proiectului au fost atinse: elevii redescoperă lectura pasionantă în contexte mai puţin convenţionale, cultivarea lecturii de plăcere şi stimularea interesului pentru literatura română şi universală.

În prezent cercul de lectură este destul de restrâns cuprinzând 14 membri din rândul elevilor. La întâlnirile „Generaţiei Next”, care vor avea loc cel puţin o dată pe lună, pot participa atât membrii cercului cât şi invitaţi ai acestora tot din cadrul Liceului Teoretic „Mircea Eliade”.

Coordonatorii proiectului sunt profesorii Maria Badiu, Gabriela Zaharescu şi reprezentantul CDI Camelia Mantaroşie.

Următoarea întâlnire a cercului va avea loc luna viitoare, iar activitatea de atunci se va numi „Gânduri la început de primăvară”.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.