ACTUALITATE 27 decembrie 2012

Crăciunul – sărbătoarea iubirii, speranței și a bucuriei de a dărui

de Covasna Media | 83 vizualizări

Liceul Tehnologic Economic Administrativ „Berde Áron” a desfășurat în săptămâna 17-21 decembrie o serie de activități dedicate sărbătorii Crăciunului. Prin acestea, ne-am dorit să ne bucurăm, alături de profesori, elevi din alte școli ale județului nostru, de părinți, profesori și elevi din liceul nostru, de minunatele tradiții dedicate acestei sărbători, iar pe de altă parte să aducem bucurie și unor copii care găsesc fericirea în momente care nouă ni se par simple, dar pentru ei sunt cu adevărat importante.

Mai întâi, în ziua de 17 decembrie, Liceul „Berde  Áron” a fost gazda concursului „Tradiții de Crăciun în spațiul secuiesc”, o activitate din cadrul proiectului educațional ce are ca parteneri următoarele școli și licee din județ: Liceul de Artă „Plugor Sándor”, Liceul Teoretic „Székely Mikó”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Liceul Tehnologic „Kós Károly”, Școala cu clasele I-VIII „Mihai Eminescu” Valea Mare. Început anul școlar trecut, acest parteneriat educațional urmărește valorizarea obiceiurilor specifice spațiului transilvănean. Concursul a constituit un bun prilej de a cunoaște tradițiile de Crăciun specifice spațiului în care conviețuim, de a interpreta colinde, de a ne demonstra creativitatea în probele de redactare a unor reclame și de realizare a unor felicitări dedicate Crăciunului. Această activitate ne-a demonstrat faptul că nu contează etnia, confesiunea, sau școala de unde provenim, ci dialogul şi comunicarea, stimularea şi întărirea sentimentului de colaborare interactivă, implicarea în activităţi desfășurate în comun reprezintă viitorul comunității noastre.

În data de 18 decembrie ne-am deplasat la Școala Gimnazială Specială Sfântu Gheorghe pentru a le demonstra încă o dată copiilor de acolo că „Moș Crăciun Există!”. Încărcați cu cadouri: jucării și dulciuri, oferite drept sponsorizare de generoși producători din orașul nostru sau donate de elevii mai mici de la Şcoala Gimnazială „Váradi József”, de mult așteptata carte de colorat, dar și cu multă afecțiune și bună dispoziție, ne-am bucurat să ne revedem micuții noștri prieteni. Am cântat împreună, ne-am jucat, am confecționat globuri și ghirlande pe care le-am folosit pentru a împodobi un brăduț din fața școlii, am fost fericiți să petrecem alături de ei clipe minunate, de neuitat.

Activitățile au continuat în înstituția noastră cu concursul de confecționare de felicitări intitulat „Gânduri de Crăciun”. Redactate în limbile română, maghiară, engleză sau germană și realizate cu multă imaginație, felicitările au fest destinate atât elevilor, cât și profesorilor. Prin această acțiune ne-am propus să aducem spiritul Crăciunului și să oferim celor dragi câteva gânduri din tot sufletul nostru.

Săptămâna s-a încheiat cu serbarea desfășurată cu ocazia „Zilei Părinților”. Elevi, părinți și profesori au participat la acest eveniment care a umplut de emoție, mândrie și bucurie sufletele tuturor. Ornamente și sculpturi realizate dintr-o varietate de fructe, prăjituri au fost pregătite pentru a-i încânta pe părinți, iar Grupul de colindători „Berde Áron” și Ansamblul folcloric ne-au făcut să fim cuprinși de bucuria Crăciunului.

Toate aceste activități ne-au făcut să ne simțim mai aproape unii de ceilalți, să dorim să împărtășim alături de cei dragi clipe unice, de neiutat, să dovedim faptul că  zâmbind, cu speranță, bunătate și toleranță, putem să ne creăm o viață mai frumoasă și un viitor mai luminos.

Profesor Cătălina Voicu

Liceul Tehnologic Economic Administrativ “Berde Áron” Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.