ACTUALITATE 20 mai 2010

Consiliul Judeţean va cheltui aproape 45.000 de euro pentru trei terenuri

de Covasna Media | 431 vizualizări
Suprafeţele sunt necesare pentru construirea Centrului de Vizitare de la Reci Consiliul Județean Covasna (CJ) cumpără trei terenuri cu o suprafața totală de 2,23 de hectare, necesare pentru realizarea proiectului privind înființarea unui centru de vizitare în rezervația naturală Mestecănișul de la Reci și Bălțile de la Ozun – Sântionlunca. Achiziționarea se va face la prețul de 2 euro pe mp, astfel încât CJ va plăti în lei echivalentul a 44.600 de euro pentru terenuri, în două rate egale.

Suprafeţele sunt necesare pentru construirea Centrului de Vizitare de la Reci

Consiliul Județean Covasna (CJ) cumpără trei terenuri cu o suprafața totală de 2,23 de hectare, necesare pentru realizarea proiectului privind înființarea unui centru de vizitare în rezervația naturală Mestecănișul de la Reci și Bălțile de la Ozun – Sântionlunca.

Achiziționarea se va face la prețul de 2 euro pe mp, astfel încât CJ va plăti în lei echivalentul a 44.600 de euro pentru terenuri, în două rate egale.

Prima tranșă va fi plătită până în data de 25 iunie, iar a doua până la 25 noiembrie. Terenurile sunt necesare pentru proiectul Realizarea unui centru de vizitare în rezervația naturală „Mestecănişul de la Reci şi Bălțile de la Ozun - Sîntionlunca”, depus în cadrul Programului Operațional Sectorial la începutul acestui an.

Proiectul nu primise însă undă verde din cauză că terenurile pe care se prevedea a fi construite obiectivele din cadrul lui nu erau în proprietate publică, astfel că liderii CJ au decis să cumpere unele terenuri.

Declarate rezervații naturale, Mestecănişul de la Reci şi Bălțile de la Ozun – Sântionlunca se întind pe 2.020 hectare. În Planul de Dezvoltare a Județului Covasna pe termen mediu, strategia adoptată de județ prevede realizarea unor instituții prin care turiştilor să le fie facilitat accesul către ariile protejare, precum şi informarea şi educarea populației asupra a ceea ce înseamnă aceste arii protejate.

Pentru ca banii europeni să poată fi atraşi în acest sens, s-a impus realizarea unui studiu de fezabilitate, care arată că valoarea unui prim astfel de centru, dorit de autoritățile covăsnene, este de 3,11 milioane de euro, cu TVA, calculat la cursul de schimb valutar al BNR din data de 1 ianuarie 2010 (1 euro = 4,2282 lei).

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
secuiul, 20 mai 2010
Nu inteleg, de ce nu se reabiliteaza drumurile judetene. De ce, de ex. zona baraoltului este inchisa dinspre Brasov din cauza lipsei unui pod de pe DJ 131. De ce nu ajuta Consiliul judetean citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.