ACTUALITATE 18 august 2010

Consiliul Judeţean face apel la gestionarea locală a programului „Lapte și corn”

de Ana Sidon | 58 vizualizări
Conducerea județului a lansat recent un nou apel către Consiliile Locale să preia pe plan local gestionarea programului guvernamental „Lapte și Corn” și a anunțat și primele sume care vor fi distribuite către Primăriile care au făcut deja acest pas. Potrivit președintelui Consiliului Județean, Tamas Sandor, Primăria Dobârlău va primi astfel 7.200 de lei, Barcani 13.700 de lei, Sita Buzăului 16.200 de lei, Valea Mare

Conducerea județului a lansat recent un nou apel către Consiliile Locale să preia pe plan local gestionarea programului guvernamental „Lapte și Corn” și a anunțat și primele sume care vor fi distribuite către Primăriile care au făcut deja acest pas.

Potrivit președintelui Consiliului Județean, Tamas Sandor, Primăria Dobârlău va primi astfel 7.200 de lei, Barcani 13.700 de lei, Sita Buzăului 16.200 de lei, Valea Mare 5.000 de lei, iar Întorsura Buzăului 27.000 de lei, pentru a rezolva partea de distribuție a cornului pentru perioada septembrie - decembrie.

Invitația se referă și la partea de lapte din cadrul acestui program, în sensul în care autoritățile locale să ia în grija lor distribuirea lui către elevi.

La apel au răspuns până acum 6 autorități locale, iar din zona Buzaielor sumele repartizate sunt 55.000 de lei pentru Întorsura Buzăului, 33.000 de lei pentru Sita Buzăului și 28.000 de lei pentru Barcani.

„Îi rog și pe ceilalți primari să se alăture în acest demers de descentralizare, este în interesul tuturor să putem aduce la cât mai mic nivel, mai aprope de oameni acest program, ca și altele, indiferent de zonă și naționalitate”, a declarat Tamas Sandor.

Programul „Laptele şi cornul“ are în Covasna o valoare de 3,4 milioane de lei, din care o treime o reprezintă cornul.

Proiectul „Lapte şi corn“ a început pentru clasele I - IV în anul şcolar 2002 - 2003 şi ulterior a fost extins şi pentru elevii claselor V-VIII. La nivelul judeţului Covasna de acest program beneficiază 29.000 de elevi.

Sursa foto: obiectivbr.ro

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.