ACTUALITATE 6 august 2010

Conflict între primar și procuror

de Ana Sidon | 195 vizualizări
Primarul din Întorsura Buzăului, Leca Băncilă, l-a reclamat pe fostul prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria orașului. Primarul a necesitat îngrijiri medicale după ce s-a tăiat din cauza unui pahar aruncat de procuror Primarul orașului Întorsura Buzăului, Leca Băncilă, a depus la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Brașov și la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) o plângere după ce în luna iulie a necesitat 5 zile de îngrijiri medicale ca urmare a unui incident cu fostul prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Întorsura Buzăului, Costache Roșca Caloenescu, recent mutat la Râmnicu Sărat la cererea lui. Incidentul a avut

Primarul din Întorsura Buzăului, Leca Băncilă, l-a reclamat pe fostul prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria orașului. Primarul a necesitat îngrijiri medicale după ce s-a tăiat din cauza unui pahar aruncat de procuror

Primarul orașului Întorsura Buzăului, Leca Băncilă, a depus la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Brașov și la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) o plângere după ce în luna iulie a necesitat 5 zile de îngrijiri medicale ca urmare a unui incident cu fostul prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Întorsura Buzăului, Costache Roșca Caloenescu, recent mutat la Râmnicu Sărat la cererea lui.

Incidentul a avut loc la începutul lunii iulie, la Restaurantul Brădet din Întorsura Buzăului.

Leca Băncilă povestește că a refuzat să-l primească la masa lui pe Costache Roșca, sau să stea de vorbă cu acesta, pe motiv că procurorul consumase băuturi alcoolice și înainte spărsese şi un pahar în local.

„I-am spus că nu e loc, că nu discut dacă a băut, când am refuzat, i-am spus că plec şi m-am ridicat, a vrut să-mi arunce paharul în față, ceea ce a și făcut, dar a lovit paharul meu, care s-a spart și m-a tăiat la mână, am avut două răni”, a spus primarul. Potrivit certificatului medico-legal, edilul a avut nevoie de 5 zile de îngrijiri medicale.

Indignat de ceea ce se întâmplase și întrebându-se „dacă mie ca primar îmi face asta, cum face cu cetățenii?”, primarul a depus la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Brașov și la CSM sesizări pe baza incidentului petrecut.

Răspunsul de la Parchet a fost de neîncepere a urmării penale, decizie pe care primarul intenționează să o conteste și consideră că soluția este departe de ideea de obiectivitate.

Procurorul a primit NUP

Contactat telefonic, prim procurorul Costache Roșca ne-a declarat că Parchetul a analizat plângerea împotriva sa și a concluzionat cu neînceperea urmăririi penale. În opinia lui, faptul că s-a ajuns la plângere de la „o simplă discuție” este oarecum „nelalocul lui”, dar nu dorește să comenteze, el afirmând că nu are nimic cu primarul și nici nu i-a trecut prin cap să îl lovească.

„Nu am nimic cu omul, nu mi-a făcut nimic, dar mi s-a părut prea dintr-odată ca dintr-un gest să se ajungă aici... E o plângere, se verifică, se cercetează”, a declarat prim procurorul, cu mențiunea că a fost vorba mai mult despre „a uda pe cineva pe genunchi”, nu despre un atac.

Costache Roșca a mai spus că transferul lui la Râmnicu Sărat nu are nicio legătură cu acest incident, și că a făcut cererea de mutare cu peste o lună înainte.

Sursa foto: Observatorul de Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
Janos Iuhas, 17 august 2010
„dacă mie ca primar îmi face asta, cum face cu cetățenii?” Vai vai domne primar, tu nu mai eşti egal cu lumea cu oamenii? Lasă că rezolvi tu cu puţină acupuntură.
micea, 17 august 2010
Normal... ca doar asa a fost invatat de seful si mentorul sau de la Galati, Dinu Galca. La bautura (multa) trebuie sa se auda injurii, amenintari si, de ce nu, zanganit de catuse, ca doar ei citeste integral
Cititor, 6 august 2010
Nu ma pot pronunta in cazul de fata, nefiind prezent la producerea incidentului. O sugestie pentru parlamentarii nostrii: modificarea legii care reglementeaza raspunderea magistratilor.
gigi, 6 august 2010
Asa se comporta un procuror. La ce sa asteptam de la politisti, jandarmi etc. Traim intr-o tara minunata.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.