ACTUALITATE 19 august 2009

Conducerea CJ Covasna, nemulţumită de banii alocaţi pentru unităţile de învăţământ

de Covasna Media | 839 vizualizări
Conducerea Consiliului Judeţean Covasna (CJ) şi-a exprimat nemulţumirea privind sumele alocate pentru unităţi de învăţământ din judeţ, precum şi pentru faptul că fondurile ar fi ajuns cu precădere în zona majoritar românească a judeţului. „Nu sunt de acord cu împărţirea preferenţială a banilor, noi când încercăm să ajutăm comunităţile o facem indiferent de etnie sau culoare politică, Ministerul Educaţiei n-a

Conducerea Consiliului Judeţean Covasna (CJ) şi-a exprimat nemulţumirea privind sumele alocate pentru unităţi de învăţământ din judeţ, precum şi pentru faptul că fondurile ar fi ajuns cu precădere în zona majoritar românească a judeţului.

„Nu sunt de acord cu împărţirea preferenţială a banilor, noi când încercăm să ajutăm comunităţile o facem indiferent de etnie sau culoare politică, Ministerul Educaţiei n-a respectat acest echilibru“, a declarat în cadrul şedinţei cu primarii, Tamas Sandor.

Liderul CJ a subliniat că este foarte bine că banii respectivi au ajuns în judeţ, indiferent unde, dar nu este corect modul în care Ministerul Educaţiei a făcut împărţeala şi este inacceptabil ca din Bucureşti să fie dirijate neechilibrat nişte sume.

Primarul din Întorsura Buzăului, Leca Băncilă, a afirmat însă că oraşul lui nu a primit prea mulţi bani, suma primită fiind de 100.000 de lei, arătând în schimb că oraşul nu are o sală de sport, în ciuda numărului mare de locuitori, sau sunt derulate mai multe proiecte mari pe zone rurale sau oraşe unde ei nu sunt cuprinşi şi s-au descurcat cum s-a putut. Suma la care face referire în ceea ce priveşte unităţile de învăţământ se ridică la 570.000 de lei pentru acest an, potrivit autorităţilor suma fiind însă mult mai mică decât cea promisă şi pentru ce au ei nevoie în judeţ.

Potrivit CJ, în prezent în judeţ ar putea fi finalizate 22 de investiţii dacă sar aloca sume nu prea mari, însă numai două au fost cuprinse deocamdată. În cadrul şedinţei de marţi, mai mulţi primari au ridicat problema lucrărilor începute şi nefinalizate, primarul din Reci, Dalnoki Lajos, afirmând că de ani de zile 17 elevi din comuna sa trebuie să înveţe în cele două foste vestiare ale căminului cultural, pentru că nu se dau fonduri pentru o nouă şcoală.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
reluc, 20 august 2009
CJ Covasna ar trebui sa mai termine cu taberele de vara si cu festivalurile inchinate tinutului secuiesc si cu acei bani sa reabiliteze unitatile scolare
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.