ACTUALITATE 5 octombrie 2010

Conștiincioși la plata impozitului pe clădiri

de Monica Vrânceanu | 47 vizualizări
Primăria Sfântu-Gheorghe a adunat la bugetul local puțin peste 2 milioane de lei din plata impozitului pe clădiri. Banii s-au strâns de la începutul acestui an și până în la sfârșitul lunii septembrie, perioadă care a cuprins două semestre de colectări.

Primăria Sfântu-Gheorghe a adunat la bugetul local puțin peste 2 milioane de lei din plata impozitului pe clădiri.

Banii s-au strâns de la începutul acestui an și până în la sfârșitul lunii septembrie, perioadă care a cuprins două semestre de colectări.

Șefa Direcţiei Finanţelor Publice Municipale din cadrul Primăriei, Jozsa Emese, a declarat că până în prezent, în ambele semestre de colectare, au fost plătite aproape 80% din impozitele pe clădiri de către persoanele fizice.

„Am avut o colectare bună, nu s-a simțit criza în comparație cu anul 2009, în sensul de a veni mai puțini oameni să plătească acest impozit. Și firmele vin să plătească, însă aici e un regulament distinct și nu s-a încheiat încă perioada de colectare. La firme am observat însă o schimbare față de anul trecut, aceea că multe s-au dizolvat, probabil din cauza noilor reglementări, a impozitului minim...”, a explicat Jozsa Emese.

Potrivit acesteia, plata impozitelor on-line prin serviciul e-banking și cel contractat de Primărie cu o Banca OTP au fost folosite destul de mult de către contribuabilii care au vrut să evite așteptatul la ghișeu și eventualele cozi. Impozitele şi taxele locale pot fi achitate în numerar la ghişeul Direcţiei Finanţe Publice Municipale Sfântu Gheorghe situat la sediul Primăriei, precum şi la punctul de lucru din str. Grigore Bălan, Bl. 18, Sc. O. Posesorii de carduri bancare pot achita impozitele şi taxele locale şi prin intermediul cititorului electronic POS, instalat la ghişeul de impozite şi taxe al municipalității, iar clienţii băncii OTP pot achita online impozitele şi taxele datorate în baza unei cereri depuse la registratura Direcţiei Finanţe Publice Municipale.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.