ACTUALITATE 20 noiembrie 2016

Cei patru suspecţi de proxenetism şi trafic de minore, cercetaţi sub control judiciar

de Agerpres | 294 vizualizări

Patru persoane suspectate de proxenetism şi trafic de minore într-un club de lângă municipiul Sfântu Gheorghe vor fi cercetate sub control judiciar, instanţa respingând propunerea de arestare preventivă susţinută de procurori.

Eugraf Grăjdeanu, Mihai Adrian Grăjdeanu, Loredana Tilici şi Arabela Cristina Papari, reţinuţi pentru 24 de ore în urma unor percheziţii efectuate de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Covasna, au fost prezentaţi joi Tribunalului Covasna cu propunerea de arestare preventivă, dar instanţa a dispus cercetarea sub control judiciar.

„În urma prezentării cu propunere de arestare preventivă a celor patru persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat, trafic de minori şi proxenetism, instanţa a decis cercetarea acestora sub măsura controlului judiciar”, a precizat vineri purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna, Nicoleta Marin.

Din cercetări a reieşit că membrii grupării ar fi recrutat şi exploatat sexual trei minore, prin determinarea sau înlesnirea practicării prostituţiei.

Potrivit procurorilor DIICOT, în cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2005 – mai 2016, cei patru inculpaţi au constituit un grup infracţional organizat, ce a avut ca scop recrutarea şi determinarea unor persoane minore să practice prostituţia într-un club de noapte situat la ieşirea din municipiul Sfântu Gheorghe, în vederea obţinerii de foloase materiale.

„Cei în cauză sunt bănuiţi că ar fi recrutat şi persoane majore pentru a fi angajate ca animatoare în cadrul unui club, acestea fiind şi ele determinate să practice prostituţia. Banii obţinuţi în urma activităţilor ilicite erau folosiţi pentru achiziţionarea unor imobile”, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

În urma percheziţiilor au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe documente, o tabletă, 4 telefoane mobile, un DVR, precum şi 9.000 de euro şi 23.000 de lei. Totodată, au fost instituite măsuri asiguratorii asupra mai multor conturi bancare şi imobile.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate Covasna, Braşov, Bucureşti, Ploieşti, Târgu Mureş, Bistriţa, Buzău, Inspectoratului de Jandarmi Covasna şi IPJ - S.A.S. Braşov, DGA şi SJA Covasna. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Teme articol: poliţie trafic proxenetism
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Tik, 22 noiembrie 2016
Draga Lili, n-as putea confirma sau infirma despre ce se intampla in clubul Calipso. Un lucru stiu insa sigur, parcarea nu se vede deloc, dar deloc, din drumul national. Sa inteleg ca nu puteati trece citeste integral
lili, 21 noiembrie 2016
Doar 3 minore?! Pai, acel local era "celebru" in zona pentru activitatea lui, cum naiba in atatia ani doar 3 minore?! Cati bani au scos cu 3 minore asa incat sa "achizitioneze imobile"?! Si de ce citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.