ACTUALITATE 14 mai 2012

Campanie M.A.I. de informare şi conştientizare: „Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!”

de Covasna Media | 36 vizualizări

Informarea şi conştientizarea cetăţenilor asupra riscurilor pe care le implică nerespectarea legislaţiei pe durata alegerilor locale reprezintă o prioritate pentru Ministerul Administraţiei şi Internelor, sens în care, la nivelul instituţiei, prin Direcţia Informare şi Relaţii Publice, a fost realizată o campanie de informare şi conştientizare a cetăţenilor cu privire la sancţiunile prevăzute de lege în cazul votului ilegal şi a mitei electorale, sub sloganul „Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!”.

Campania va fi derulată la nivel naţional, în perioada 10 mai – 10 iunie, în contextul desfăşurării alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din data de 10 iunie.

În scopul promovării campaniei de informare, Direcţia Informare şi Relaţii Publice a  realizat un spot tv cu durata de 19 secunde, un spot radio cu durata de 24 de secunde, un afiş şi un fluturaş, conţinând mesajul campaniei şi informaţii referitoare la sancţiunile prevăzute de legislaţia electorală. Printurile campaniei (85.000 de afişe şi 400.000 de fluturaşi, din care în judeţul nostru vor fi distribuite 900, respectiv 4.000 de bucăţi) au fost realizate de Tipografia M.A.I.

Totodată, a fost operaţionalizat site-ul propriu www.votlegal.mai.gov.ro, care conţine informaţii legislative şi ştiri / comunicate referitoare la acţiunile structurilor M.A.I. din plan central şi teritorial pentru asigurarea desfăşurării în condiţii de legalitate a procesului electoral.

Această campanie de informare este realizată în conformitate cu Planul general de măsuri privind menţinerea şi asigurarea ordinii şi siguranţei publice, premergător şi pe timpul desfăşurării alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2012.

De asemenea, au fost efectuate demersurile necesare pentru prezentarea campaniei Consiliului Naţional al Audiovizualului, fiind obţinut acordul scris al acestei instituţii.

(IPJ Covasna)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.