ACTUALITATE 2 noiembrie 2011

Campania „Atenţie! Circul şi eu!” în Covasna

de Covasna Media | 44 vizualizări

Una din principalele atribuţii ale Poliţiei Rutiere o reprezintă educaţia rutieră a participanţilor la trafic, un accent mare punându-se pe prevenirea implicării copiilor în accidentele rutiere, evenimente cu consecinţe greu de imaginat şi ireparabile de foarte multe ori.

Săptămâna trecută, în cadrul Campaniei Naţionale „Atenţie! Circul şi eu!”, la nivelul judeţului Covasna s-au desfăşurat activităţi specifice menite să ducă la sensibilizarea conducătorilor auto cu privire la necesitatea protejării copiilor care se deplasează pe drumuri prin adoptarea unui stil prudent de conducere.

Astfel, poliţişti rutieri din cadrul Serviciului Rutier au acţionat pe raza DN 11 şi DN 12, ocazie cu care au împărţit conducătorilor auto broşuri conţinând desene şi mesaje cu tematică rutieră create de copii în cadrul „Campaniei Naţionale de Educaţie Rutieră”.

Pe raza municipiului Sfântu Gheorghe, poliţiştii rutieri le-au prezentat conducătorilor auto dinamica accidentelor rutiere produse pe raza de competenţă, în care copiii au fost victime, atrăgându-le totodată atenţia asupra rolului major pe care fiecare dintre ei îl are în reducerea victimizării minorilor.

Totodată, oamenii legii le-au pus în vedere conducătorilor auto necesitatea conducerii cu prudenţă şi cu viteză redusă a autovehiculelor pe timpul sezonului rece, în contextul în care eficacitatea frânării scade considerabil, crescând astfel riscul de accidente rutiere.

Activităţile preventiv-educative s-au desfăşurat şi în municipiul Târgu Secuiesc, poliţiştii rutieri aducându-şi aportul la îndeplinirea obiectivelor urmărite prin derularea Campaniei Naţionale „Atenţie! Circul şi eu!”.

Ei le-au amintit conducătorilor auto că numai respectarea cu stricteţe a regulilor de circulaţie este de natură a face din drumul public un spaţiu unde participanţii la trafic se pot simţi în siguranţă.

Acţiunea a continuat pe raza municipiului Sfântu Gheorghe, de data aceasta ofiţerii de poliţie rutieră fiind sprijiniţi de un grup de elevi de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, care au distribuit broşurile amintite. Conducătorii auto vizaţi au fost foarte receptivi la mesajul tinerilor, apreciind în mod pozitiv această campanie.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.